Close

Het wereldkampioenschap LS2GETHER!

FIFA world cup 2018

Toen ik afkwam met een nieuw thema (FIFA World cup) voor Let’s Sti(c)k Together in juni, werd dat door heel wat mensen positief onthaald. Ook ik zag 101 opties, maar de hoeveelheid aan opties zorgde alweer voor getwijfel en dus uitstelgedrag. Ik wou iets met onze Belgische driekleur doen en had een colorblock-idee. Tot ik hoorde dat een vriendin van mij hetzelfde idee had en haar uitwerking liet zien. Zo tof! Ik besloot dus om af te zien van mijn colorblock-plan. Exit die belgische driekleur, insert mijn nieuwe ideetje.

When I shared the new theme (Fifa world cup) for the Let’s Sti(c)k Together-challenge in June, a lot of people were excited about it. I had 101 ideas, but as you might have guessed already, I really suck at making decisions when my mind is flooded by possibilities and ideas. My initial plan was to do something with the colours of the Belgian flag (black, yellow and read). I considered some colorblocking, but when I heard from a friend she planned it too and showed me her ideas, I changed my plans. Exit colorblocking, insert plan B!

Nostalgie

Wanneer ik aan het WK denk, denk ik vol nostalgie terug aan het WK 1994 in Amerika. Ik herinner me hoe we met mijn ouders bij vrienden frietjes van de frituur aten om nadien naar een voetbalmatch te kijken. Dat jaar won Brazilië het WK en Brazilië bleef hangen. Ook het WK nadien eindigden ze in de finale, met onder andere Ronaldo (niet Christiano). Ik broedde op een ideetje en zag in de wasmand pas voorgewassen stofjes. Ik haalde daar een botanisch stofje en een stukje gele tencel van Chat Chocolat uit dat ik onlangs bij De Stoffenheide kocht (danku Carolien voor de tip!).

When I think of the FIFA World cup, I think about the time when I still lived at home and we went with our parents over to a friend’s house. We ate Belgian fries together and watched the matches after that. That was in 1994, the year Brazil won the World cup. The World cup after that, Brazil managed to play the finale again, but ended up losing. When I was thinking about this, it so happens that I just did some laundry, prewashing some fabric I bought recently. The yellow tencel (Chat chocolat) and the leaves canvas were a great match together!

U weet het misschien (of misschien ook niet) maar geel en groen zijn (samen met blauw) de kleuren van de Braziliaanse voetbaltenues. Voetballers spelen in korte broekjes en shirts met korte mouwen. En in Brazilië bevind zich dan ook nog eens het beroemde Amazone regenwoud. (Denk aan veel bomen met blaadjes knipoog) Enfin, ik kan u hier nog met wat analogieën met mijn uiteindelijke outfit om de oren slaan, maar u begrijpt het vast wel. De link, die is er… Zijnde minder voor de hand liggend! Maarrrr… dat maakt het net interessant, nietwaar?

You probably know that yellow and green are colors that are used in the Brazilian soccer outfit. In my head something clicked and I new this would be my perfect twist to the theme. Think shorts and shirts, Amazon rainforest… You’ll probably see that I really thought about my plan. I didn’t interpret the theme literally, but that just makes things more interesting, doesn’t it? 

Soit, ik heb hier al behoorlijk wat uit mijn nek geluld en wil u het resultaat verder niet onthouden. Without further ado I present you… Mijn creatie!

Well, I think I did a great job at the introduction, but you will probably all want to see the result of my overthinking. Without further ado I present you: my outfit!

Ik combineerde 2 van mijn favoriete patronen. Het bovenstukje is de Issie top van Sewpony met korte mouwen. Voor het broekje herhaalde ik het succesrecept van de Tintin short (Iris May patterns / Oekeboeleke). Deze keer zonder striklint, maar met gefronste tailleband. Lara wou nu eenmaal een hoop van die shortjes en ik ga graag in op haar verzoek.

For this outfit I combined 2 of my favorit patterns. The top is a shortsleeved Issie top (a Sewpony pattern). For the shorts I used the amazing Tintin shorts pattern from Iris May patterns. (This pattern was only released a few days ago and I was so honoured to be able to test it. You can watch that version HERE). My girly girl skirtloving daughter demanded more of the shorts after the testversion, so who am I to deny her? 

Wat denken jullie? Geslaagd? Kunnen jullie mijn gedachtenkronkels volgen?

What do you guys think? Do you like the outfit?

Voor meer LS2gether creaties kan je ook terecht op volgende blogs //  for more Let’s sti(c)k together creations, check out these blogs! 5

Gezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteLarthFrullemiekeStokstaartje doet het zoAdivastyleMa’am Musketier – Marieke FalderiekeTwo OwlettesKreAtrienMade for InkaSewBelOOYAmadeViTessBlogliesje – Lunatiek

 

Verder graag nog even jullie aandacht… Zoals sommigen onder jullie wel weten organiseerde ik vorig jaar Stik Belgique, ook dit jaar zal oktober in het teken staan van Belgische patronen (en stoffen uiteraard). Ik broed al op enkele ideetjes, zoals een blogtour. Wil je graag als blogger, of via Instagram deelnemen aan de blogtour, klik dan even door naar HIER. Voor meer info kan je me even contacteren via facebook, instagram, het contactformulier of via flaflinko @ gmail .com

26 thoughts on “Het wereldkampioenschap LS2GETHER!

  1. Supermooi! Blij dat er nog iemand heel ver out of the box gedacht heeft 😉 dit is een prachtige zomeroutfit die met veel liefde gedragen zal worden, ik zie het!

  2. Onee, nu moet ik echt dat patroon aanschaffen van de Tintin!!! Echt prachtig. Of kan ik een bestelling plaatsen :p eentje voor Oona, eentje voor Maya en eentje voor mij 🙂 🙂 🙂

    1. Als ik alle bestellingen voor Lara eerst afwerk heb ik wellicht wel een gaatje om er een te maken in 2030 ofzo

    1. Bedankt voor de stoffeninspiratie, al zal mijn portemonnee /man dat vast minder positief vinden 😂

  3. Super leuk, al vind ik de brazilianen niet zo geweldig! 🙂 De Issie blijft toch een leukerd! Die moet dringend nog eens op mijn to sew list 🙂 Zo’n luchtige zomer versie, ik hou het in mijn achterhoofd voor een stofjeals ik donderdag de stoffenkamer nog eens onvelig maak 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: