Close

Happy Birthday Bas!

Drie jaar geleden is het al, maar ik herinner me de dag waarop onze jongste geboren werd alsof het gisteren was. Bas was de baby die ter wereld kwam na een heel woelige periode en een heel woelige zwangerschap. In juni 2013 was ik zwanger, helaas mocht dat niet zijn, want het vruchtje had zich genesteld in een eileider. 2 spoedoperaties, 9 zakjes bloed later en een eileider minder kon ik aan het verwerkingsproces beginnen. Wilden we wel voor een derde gaan? Wilden we wel dat risico nemen nadat mijn leven aan een zijden draadje had gehangen? We besloten het even aan te zien, wat te bekomen. Hoe groot zou de kans zijn dat ik nog vlot zwanger zou geraken na een dergelijke ingreep. 3 maand later had ik alweer een positieve test in handen. De tegenslagen stapelden zich in spoedtempo op. CMV-besmetting (die uiteindelijk vlak voor de conceptie zou plaatsgevonden hebben), voortdurend bloedverlies, een afwijkende combinatietest, nog meer bloedverlies. Wat waren we blij toen Bas gezond en wel ter wereld kwam!

Vers van de pers

Ook na de zwangerschap en bevalling beleefden we met Bas een woelige rit. Een rit die uiteindelijk vooral bepaald werd door heel wat voedingsallergieën en intoleranties. Maar ook daar vonden we langzaam maar zeker onze weg in. Ondertussen is Bas een flinke kerel van 3. Woorden waarmee we hem vaak omschrijven zijn: zelfstandig, heel erg lief, gevoelig, koppig, ondernemend, durfal, kamikaze, pittig … Ik hoef er vast geen tekeningetje bij te maken wanneer ik vertel dat hij ons met de combinatie van die eigenschappen af en toe wel eens voor een ferme uitdaging zet. Maar in the end is het baasje zo’n lief kind, met een hart van goud, dat wanneer ik na het werk thuis kom, steevast in mijn armen komt gevlogen met de boodschap “Mama, blij je te zien”. En dan smelt deze mama ter plekke…

Bas in z’n eerste pakje, zelfgemaakt door mama

Drie jaar geleden is het al, maar het lijkt alsof het gisteren was dat de vroedvrouw dat kleine Sprietje op mijn buik legde. En al (meer dan) drie jaar heeft hij mijn hart voor zich gewonnen.

Geboortekaartje en doopsuiker van Bas

Follow

4 thoughts on “Happy Birthday Bas!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: