Close

Happy Birtday Noah!

8 jaar geleden maakte Noah mij voor het eerst mama. De laatste dag van elk schooljaar zal voor Noah steevast een dubbel feest zijn. Ik herinner me nog zoals de dag van gisteren hoe overdonderd ik was door de liefde die ik voelde voor dat kleine (al was dat relatief, met 4,795 kg op de weegschaal) roze wezentje, van zodra ik ‘m voor het eerst in m’n armen had. Een soort van oergevoel ontwaakte in mij, beschermingsdrang, het gevoel dat ik  hem nu niet meer veilig in mijn buik zitten had, maar dat die kleine baby zou opgroeien tot een zelfstandige jongeman, die uiteindelijk ook z’n eigen weg in ’t leven zal kiezen.

De rust die Noah als baby kenmerkte, blijft hij meedragen. Zelden haantje de voorste, wel een speelvogel, een verstrooide professor, die heel serieus, maar toch ook heel gek kan doen. Dat verstrooide aspect, dat heeft hij naar verluidt van mij. Ik kan dat ook wel beamen. Ook zijn voorliefde voor lezen heeft hij van mij geërft. Van zodra Noah leerde lezen, was hij gebeten door de leesmicrobe. Boeken verslond hij ondertussen… Pluk van de Petteflet, de GVR, de heksen, Sjakie en de chocoladefabriek, de Waanzinnige Boomhut,… Het is heerlijk om te zien hoe hij de liefde voor het geschreven woord in zich heeft.

8 jaar al is het dolle pret met deze flinke kerel in huis. Als we hem z’n zin zouden laten doen, zouden we hem niet horen en zat hij heelder dagen z’n tijd te verslijten op de iPad of laptop. Minecraft, Pokémon,… you name it, he loves it! Niet dat we iets anders hadden verwacht met een stel ‘nerdy’ ouders zoals de vent des huizes en ik. (Ja, ik beken, ik speel maar al te graag mee)

Gelukkige verjaardag lieve Noah! (En stiekem eet ik ook een stuk taart vandaag, want het is toch ook een beetje een feestdag voor mij!)

Follow

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: