Close

Gezien op Netflix

13 Reasons Why

Toen ik de nieuwsbrief van Netflix kreeg met daarin de nieuwe series, trok ’13 Reasons Why’ al snel mijn aandacht. Na het doornemen van de korte inhoud voegde ik deze al snel toe aan mijn ‘to watch-lijst’ om ze meteen te beginnen bekijken… Iets met nieuwsgierigheid en ongeduld enzo *knipoog*.

De serie speelt zich voornamelijk af in een high school-omgeving. Hannah Baker, een van de studentes van Liberty High School pleegt zelfmoord. Vlak voor ze de stap zet, besluit ze de redenen hiervan ‘op te lijsten’ en neemt ze 7 old school cassettebandjes op met op elke kant van een cassette een bespreking van de aanleidingen/personen die tot haar wanhoopsdaad leidden. Deze tapes worden doorgegeven via spelregels die zij bepaalt. Elke persoon op de tape krijgt ze om beurt in bezit en dient ze volledig te beluisteren. Doorheen de 13 afleveringen, krijgen we per aflevering 1 van de ‘oorzaken’ van haar beslissing te zien en dit vanuit de belevingswereld van Clay Jensen, een jongen die bij het begin van de serie de tapes krijgt.

Wat volgt is een serie die ons meeneemt op een rollercoaster van gebeurtenissen in Hannah’s leven. Het is duidelijk dat de makers van de serie het bewustzijn van mensen rond pesten willen vergroten. Het verdriet van de ouders van Hannah, de (al dan niet) betrokkenheid van de school, het verwerkingsproces bij Clay,… worden allemaal zeer waarheidsgetrouw weergegeven, de spanning rond de personages bouwt zich geleidelijk aan op. Ik heb de serie dan ook net niet in één ruk uitgekeken (hé, ik moest nog slapen ook 😉 ).

Bij de laatste aflevering komen er heel wat onbeantwoorde vragen, die hopelijk zullen opgelost worden in een volgende seizoen.

Ik vind deze serie zeer goed gemaakt, per aflevering zat ik net iets meer op het puntje van mijn stoel om te weten hoe de vork in de steel zat. De laatste aflevering bevatte wel behoorlijk expliciete beelden, waarbij ik toch even moest wegkijken. Maar op zich maakt het ook wel de sterkte van deze serie, die hiermee geen taboe uit de weg gaat. Ik heb me geen enkel moment verveeld, vond de serie niet langdradig (al mocht het van mij wel eens sneller richting einde gaan, maarja, die ongeduldige aard van mij speelt daarin wel mee). Enkel het ‘onafgewerkte’ gevoel op het einde liet me wat op mijn honger zitten. Ondertussen werd bevestigd dat hiervan een tweede seizoen volgt. Ik kijk er al naar uit!

The OA

Ik las ergens op een blog (sorry, ik weet niet meer waar) dat ‘The OA’ een serieuze aanrader was. Ik besloot er dan ook naar te kijken.

Deze serie gaat over een meisje dat na een verdwijning van 7 jaar plots weer opduikt. Maar er is wel meer aan de hand. Prairie (zo heet ze), die vroeger blind was, kan blijkbaar terug zien. Ze vertelt het verhaal van haar verdwijning niet aan haar ouders. In plaats daarvan zoekt ze 5 personen, aan wie ze haar verhaal volledig vertelt. En dat is niet alles… Prairie heeft een missie.

Toegegeven, ik heb af en toe wel zeer rare ogen getrokken bij deze serie, maar toch bleef ze me boeien. Ik wou steeds meer te weten komen. Er wordt naar een climax toegewerkt in. Er zijn zo veel vragen die rijzen… Het einde van dit eerste seizoen is dan ook heel abrupt en onverwacht. Al moet ik zeggen dat het einde echt wel een knaller van formaat is. Intens… dat is wel het woord dat deze serie beschrijft. Je moet ’t zien om het te begrijpen. Ik kijk alvast uit naar een tweede seizoen.

Deze series zijn allebei Netflix Originals net als Stranger things en Orange is the new black (die ik ook volg). Netflix is goed bezig! Ook de andere Netflix Originals staan op mijn lijstje. Waar verkopen ze extra tijd? Anyone?

Follow

2 thoughts on “Gezien op Netflix

  1. 13 Reasons Why, OITNB en Stranger Things, allemaal gezien, topseries! Nu bezig aan The Killing, ook superspannend. Maar zó slecht voor mijn huishouden! :-):-):-)

    1. Haha, dat is he, maar zo heel af en toe mag dat eens… Ik doe dan vaak wat plooi en strijkwerk tussendoor 😉

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: