Close

Gezien: Beauty and the Beast

Mijn liefde voor Disneyfilms is niet onvoorwaardelijk. Sommige films vind ik gewéldig, anderen zijn gewoon niet mijn ‘cup of tea’. Maar als er een film is die ik doorheen de jaren nooit echt beu werd, was het wel ‘Belle en het Beest’. Toen deze film vorig jaar op Netflix werd aangeboden zette ik ‘m dan ook op. Nostalgie enzo… Na het zien van deze film was ook Lara verkocht. Toen ik vernam dat er een verfilming kwam van deze klassieker vertelde ik het aan haar. Ze wou hem kost wat kost met mij bekijken.

Maanden terug had ik haar gezegd dat hij vlak voor mijn verjaardag in de cinema was en wonder boven wonder, daar hield ze me aan. Ik verjaarde op maandag 3 april en op zaterdag 1 april verkondigde ze overal dat we de dag nadien naar Belle en het Beest zouden gaan kijken in de cinema (ook al had ik nog niks concreet afgesproken). Zo gezegd, zo gedaan… Wij maakten er een moeder-dochtermomentje van (de mannen des huizes wilden niet mee) en trokken op 2 april richting Siniscoop in Sint-Niklaas.

En waaaauw! Wat een prachtige film. Lara en ik waren het er unaniem over eens dat deze verfilming zelfs een pak mooier was dan de animatiefilm. De personages kregen meer diepte mee. Sommige vreemde mysteries werden ‘opgelost’. (Hoe kan men bijvoorbeeld ineens een prins en zijn kasteel ‘vergeten’?) Luke Evans zet een gewéldige Gaston neer. (Ik was al fan van ‘m bij het zien van de Hobbit-trilogie) Als Downton Abbey-adept was ik ook zeer benieuwd naar de prins. (Dan Stevens, die de rol van het Beest voor zijn rekening nam, speelt ook de rol van Matthew Crawley in Downton Abbey nvdr.)

Vermits mijn 5-jarige dochter nog niet zo sterk is in het Engels gingen we wel naar de Vlaamse versie kijken, de versie die ik qua liedjes ook helemaal vanbuiten ken door de talloze keren dat ik ‘m al zag in het verleden. Ik wil sowieso ook de Engelstalige versie nog bekijken, zeker door de enorme lijst van acteurs die hun stem/uiterlijk verleenden aan de personages.

Het meest onvergetelijke moment van de film was voor mij het einde. De dood van het Beest was in deze film toch iets ‘bruter’ dan in de animatie. Het deel dat daarna volgt was gewoon subliem. (En ja, ik heb daar de nodige tranen bij gelaten).

Disney, u heeft zichzelf overtroffen!

De trailer kan u hier bekijken

5 thoughts on “Gezien: Beauty and the Beast

  1. Mijn 5 jarige wil er ook graag naartoe. Ik twijfelde, omdat sommige verfilmingen wat griezeliger zijn dan de tekenfilm. Maar nu ben ik er gerust in😃. Ze zal blij zijn

    1. Enkel de scène waar beest wordt gedood door Gaston is heftiger. Maar de rest kon Lara vlot verwerken. Ze zag wel al de animatiefilm, dus wist wat zou gebeuren.

  2. Ik kreeg de animatiefilm op video voor Sinterklaas, met persoonlijke boodschap van Sinterklaas ervoor (blijkbaar kon mijn vader dat op zijn werk). Alleen had ‘Sinterklaas’ gezegd dat ik het samen met mijn beste vriendin kon kijken, maar zij kreeg de video ook. Dat klopte dus niet en toch viel mijn frank over de goedheilig man niet meteen. 😉

  3. Ik ben de Engelse versie gaan bekijken en ik was ook onmiddellijk verkocht! Ik wil ook graag de Nederlandse gaan kijken met de kinderen (5 en 7 jaar).
    In twijfelde wel nog omdat in de Engelse versie de wolven toch redelijk overweldigend overkomen (en omdat ik twee kinderen heb die nogal makkelijk nachtmerries hebben).
    Blijkbaar zijn de wolven in de Nederlandse versie wel wat afgezwakt, dus dat is wel positief…

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: