Close

Getest: Vienna jurk / Vienna Dress

De laatste periode vecht ik weer enorm tegen de vermoeidheid. Het naaien verplaatste zich hierdoor weer wat op de achtergrond. Het lijf gaf z’n grenzen aan en ik moest hier in meegaan. Frustratie, dat was zo’n beetje het hoofdgevoel hierbij. Ik wou wel, maar ik kon niet. Ik kon mezelf niet bijeen rapen en erin vliegen… Maar ik wilde zo graag, m’n hoofd tolde door de hoeveelheid projecten die ik in gedachten had, maar chaos overheerste. Ik besloot wat patronen te printen en plakken, om zo ‘klaar’ te staan als de naaivibe terug kwam.

Lately I’ve been fighting my fatigue again. I couldn’t find the energy to sew, although my head was exploding with new ideas. I decided to print some patterns, so I was able to start sewing when my mojo was back.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een gewéldig cadeau. Ik wou dit dan ook onmiddellijk uittesten. Het geknipte patroon van de Viennajurk lag klaar, ik kon onmiddellijk starten. Ik koos voor de Vienna met stolpplooi, een V-rug en kraagje. Ik besloot geen mouwen toe te voegen omdat Lara in de kast al heel wat jurken met kapmouwen heeft hangen.

For my birthday (April 3rd) I received an amazing birthday gift from my husband and kids. I made a Viennadress to test my new present. I chose for a Viennadress with box pleat, a V-shaped back and a collar. I didn’t add sleeves, because Lara already has a lot of dresses with capsleeves.

Ik liet Lara een stofje uit mijn voorraad kiezen. Dit stofje is een heel licht katoentje, flinterdun, met een wat broderie erop. Ik kocht het ooit tweedehands van haar.

Lara chose this thrifted fabric from my stash.

Ik maakte op basis van de maattabel een maatje 110 (Lara heeft een borstomtrek van 57cm) en eigenlijk denk ik dat ik nog een maatje kleiner had mogen nemen voor een betere pasvorm. Ze heeft nog redelijk wat ruimte over en ik hou wel van een mooi aansluitend bovenstuk.

Based on the sizing chart I made a size 110, but I think a size 104 would be a better fit. 

Het naaien van dit jurkje ging zeer vlot. De handleiding is duidelijk, al had ik deze niet echt vaak nodig, vermits jurkjes uiteindelijk toch vaak eenzelfde manier van assembleren hebben en ik dat ondertussen wel al in de vingers heb.

I finished this dress in approximately 2 hours and didn’t encounter any problems. It’s a rather easy project for me. 

Patroon: Vienna van Kaatjesnaaisels en Bel’étoile.
Stof: Tweedehands gekocht

Pattern: Vienna by Kaatjenaaisels and Bel’étoile.
Fabric: thrifted


(Stoffen in: 28; Stoffen uit: 30; Gekocht en verwerkt: 11)

8 thoughts on “Getest: Vienna jurk / Vienna Dress

  1. Herkenbaar, die vermoeidheid. Heb onlangs ook een periode een dipje gehad, en dan helpt er maar één ding: prioriteiten stellen en naar je lijf luisteren. Hopelijk brengt het lenteweer je weer wat energie!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: