Close

Pick the Fabric part 2: Thor – La Maison Victor

Vorige maand liet ik jullie kiezen tussen diverse sweater/tricot-stoffen. De meeste stemmen gingen op voor de Botanical garden van About Blue Fabrics die ik kocht bij Griet. Ik koos ervoor deze te combineren met een grijze french terry die ik ooit kocht bij Pauli in Leuven.

I combined the Botanical Garden fabric from About Blue fabrics that I bought from Griet with a grey french terry I bought at Pauli. 

Na een hele reeks naaisels voor Lara werd het tijd dat ik nog eens iets voor die jongens van mij maakte. Ik zocht een leuk raglanshirt en vond het Thor shirt in La Maison Victor. Ik moet zeggen dat het shirt me door de stofkeuze in het magazine zelf nooit was opgevallen. Maar als je dan eens op zoek gaat, kan iets dat initieel niet je ding is er toch plots anders uitzien.

After sewing a lot of clothes for Lara last month, it was about time that I sewed some stuff for my boys. I searched for a nice raglan shirt and found the Thor Shirt in La Maison Victor. Going through the magazine I didn’t spot it at first, because the fabric choice in the magazine wasn’t really something I’d pick. But when I specifically searched the raglan shirt, it hit me that it would look totally different in other fabrics.

Noah liep helaas niet over van enthousiasme, omdat de trui geen rood of oranje bevatte, zijn huidige lievelingskleuren.

Noah wasn’t as excited as I’d hoped, because the sweater didn’t have the colors red or orange, which are his current favorites.

Omdat mijn ervaring me leert dat patronen in La Maison Victor vooral geschikt zijn voor mensen met een korter bovenlijf, verlengde ik de trui met 2 cm extra. Helaas is dat toch nog wat op het randje, dus zal ik er de volgende keer toch een 4-tal centimeter aan toevoegen.

Experience with the patterns from La Maison Victor learned me that they are quite short, so I decided to lengthen the sweater by 2 centimeters. The sweater is still on the short side, so in the future I’ll add 4 cm in stead of 2 cm. 

Het shirt zat in no time in elkaar. Ideaal voor wat bandwerk in de toekomst dus.

I finished this project in no time. A quick and easy sew, ideal for some basic shirts! 

Stof/Fabric: Botanical Garden – About Blue Fabrics
Patroon/ Pattern: Thor T-shirt – La Maison Victor editie Maart-April 2016


(Stoffen in: 28; Stoffen uit: 32; Gekocht en verwerkt: 11)

 

7 thoughts on “Pick the Fabric part 2: Thor – La Maison Victor

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: