Close

Getest: Charles Pants – Compagnie M.

Er was eens een keimooi stofje waar ik het warm van kreeg. Het stofje werd een jas. De jas wordt hier graag gedragen en zeer gekoesterd. Er was nog een lapje stof over na het maken van het jasje, maar ik had er niet onmiddellijk een plan mee.

Once upon a time, there was this fabric that stole my heart. I turned the fabric into a gorgeous coat. I had a small piece of fabric left after making the coat, but I put it aside as I had no plans for it. 

Tot ik een Charles Pants wou maken voor een bepaalde gelegenheid. Ik had wat twijfels over de pasvorm: volgens de maattabel moest ik voor Lara een 104 maken. Nu weet ik dat dat bij heel wat patroontjes wel klopt, maar voor een broekje/salopetje is dat toch wel iets riskanter dan voor een jurkje. Te strak aan de poep was niet de bedoeling. Ik besloot dus mijn geliefde stofje op te offeren voor een testversie. Maatje 104 werd het.

When I wanted to make The Charles Pants for a certain occasion, I didn’t really know what size to make. The Sizing chart pointed me into the direction of a size 4. But I was still hesitating, because I didn’t want the pants to be to tight fitted on Lara. I decided to make a test version in my beloved fabric. 

Het eindresultaat zit als gegoten bij Lara. Ook Lara zelf, die normaal geen ‘broekenmadam’ is, is dol op haar nieuwe kledingstuk.

Ik laat de beelden lekker voor zichzelf spreken… Benieuwd wat jullie ervan vinden!

The result is a stunning, perfect fitted overall/dungaree. Even Lara, who isn’t really the pants-type, is head over heels in love with this garment. Check it out… I’m curious to hear what you think of it! 

De paspel is nog een restant van de paspel die ik zelf maakte voor Lara’s jas. Net zoals de knopen. Ik kocht er precies enkele te veel.

 

Het contraststofje is een stofje met pauwenveren, dat ik kocht in de uitverkoop bij Roos & Violet.

Patroon/ Pattern: Charles Pants – Compagnie M.
Stof/ Fabric: In den beer & Roos&Violet
Knopen/ buttons: Veritas

7 thoughts on “Getest: Charles Pants – Compagnie M.

  1. Heel mooi zo jammer dat mijn kids darmproblemen hebben en ik dus zoiet best niet maak omdat ze dat niet snel genoeg uit kunnen want ik vind deze prachtig!

    1. Het valt nog mee. Lara kan gewoon de riempjes over haar schouders heen laten zakken zonder de knopen los te doen. Dus is eigenlijk voor haar dan even snel als een gewone broek

    1. Dat zal de tijd uitwijzen 😉 Maar sowieso bij hoogzomer zal ze nooit iets met een broekje kiezen. Voor het weer nu is het ideaal 🙂 Laten we zeggen dat het Belgiëproof is 😀

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: