Close

FlaflinkoFeiten

Enkele feiten over mij op een rij…

Naam & Leeftijd

Marjolein, 33 jaar. 15 jaar samen met ’t Ventje, waarvan 4 jaar gelukkig getrouwd. Samen hebben we 3 kinderen: Noah (2009) – Lara (2011) en Bas (2014)

Geboorteplaats

Sint-Niklaas (maar het is ook maar enkel en alleen mijn geboorteplaats omdat ze blijkbaar staakten in ons lokale ziekenhuis op de dag dat ik besloot ter wereld te komen)

Lengte

Ik ben 1m70.

Droomjob

Ik zou zeer graag iets creatief doen met fotografie / grafische vormgeving (maar moet eerst de tijd vinden om daarvoor bij te scholen)

Stokpaardje

Spoorwegveiligheid. Als ik foto’s zie van mensen die poseren op spoorlijnen word ik pisnijdig.  ZELFS wanneer personen in kwestie benadrukken dat de situatie veilig was (of alles gewoonweg gefotoshopt is), blijf ik benadrukken dat je dit nooit kan afleiden uit een foto en dat onze kinderen het GOEDE voorbeeld verdienen. Als blogger/instagrammer,… dien je ten volle te beseffen welke context je verspreid en dat niet iedereen binnen jouw publiek in staat is om dezelfde inschattingen te maken als jij maakt. Uiteindelijk stap je ook niet zomaar uit je auto op het midden van een autosnelweg. Eens je een trein ziet/hoort afkomen kan het te laat zijn.

Dit is een redelijk beknopte versie van mijn ‘rant’ over spoorwegveiligheid. Seriously, eens ik begin is het echt moeilijk te stoppen, maar ik zie helaas veel te vaak meldingen van spoorlopers passeren. Spoorlopen = levensgevaarlijk, verboden én strafbaar. 

Lees HIER meer over de gevaren en gevolgen van het spoorlopen.

Favoriete plaats

Thuis. Ik ben een huismus.

Favoriete serie(s)

Game Of Thrones staat met stip op 1. Ook Breaking Bad is er eentje die nog wel een tijdje bovenaan mijn lijst zal staan, net als Supernatural.

Favoriete boeken

De Harry Potter-reeks, die geraak ik eigenlijk nooit beu.

Guilty pleasure

Temptation Island. Op dat vlak ben ik een ware ramptoerist. #SorryNotSorry
Enneuh… Grote bekentenis: ik speel Pokémon Go (voornamelijk door de echtgenoot en kindjes, maar toch… Pure nostalgie!)

Dit zit altijd in mijn handtas

Wanneer ik het huis verlaat overloop ik of ik 3 dingen bij heb: mijn sleutels, portemonnee & smartphone. Die zijn voor mij quasi onmisbaar. Wat ook altijd in mijn handtas zit zijn pijnstillers en parfum/deo.

Slechte gewoonte

Ik heb één erg vervelende tic: ik speel steevast met een streng van mijn haar.

Het eerste wat ik doe wanneer ik ’s morgens wakker ben

Mijn smartphone checken. (Nog een bekentenis: ik ben verslaafd)

Angsten

Ik heb een heilige schrik voor hoogtes. Om een of andere reden begeven mijn knieën het steevast als ik ergens op een bepaalde sta en naar beneden kijk. Mijn allergrootste schrik is evenwel het verlies van een van mijn gezinsleden.

Dit lust ik ECHT niet

Rode kool. Bweik… En koffie, de geur alleen al is voldoende om me mottig te maken.

Wat lust ik dan echt wel?

Dat varieert van mijn stemming! Ik denk dat vol-au-vent zowat mijn lievelingsgerecht is, maar ik ben ook een grote fan van pastagerechten!

Introvert of extravert?

Voor sommige mensen zal dit misschien raar klinken, maar ik ben eigenlijk zeer introvert, al heb ik het door de jaren wat leren camoufleren. Maar diep vanbinnen blijf ik dus sociaal onhandig. (En ik heb daar meestal geen probleem mee)

Goede versus slechte eigenschap?

Mijn slechtste eigenschap is ongetwijfeld mijn uitstelgedrag, wat op zich dan ook weer samenhangt met mijn vergeetachtigheid en verstrooidheid.  Als ik het niet NU doe, dan zit de kans er dik in dat ik het vergeet op belangrijke momenten en wanneer ik er dan wel aan denk, stel ik het steevast weer uit omdat het ongelegen komt.

Een van mijn betere eigenschappen? Ik kan situaties vanop een afstand bekijken en vanuit diverse standpunten analyseren. Het zorgt ervoor dat ik vaak voorbereid ben op verschillende scenario’s. Keerzijde van de medaille is dat ik al eens ga overdenken.


Zijn er nog dingen die jullie altijd al wilden weten over mij? Vraag gerust, misschien beantwoord ik ze wel in de toekomst! 

 

5 thoughts on “FlaflinkoFeiten

  1. Moh zeg, zeer herkenbaar, op die rode kool na dan misschien. Ook dat intro-en extraverte stukje :-).

    1. Geen idee hoe dat toen in z’n werk ging zenne. Het is al zeer lang geleden ook 🤔 Maar inderdaad, straf!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: