Close

Flaflinko Fantasytips: A Court of Thorns and Roses

Wie mij volgt op Instagram zal vast wel doorhebben dat ik naast naaien ook zeer graag lees. Geen romannetjes of gebaseerd op waargebeurde verhalen, geen thrillers en zelden detectives (al hou ik wel van Agatha Christie). Geef mij maar Fantasy. Harry Potter, Lord of the Rings,… het klinkt jullie vast bekend in de oren. Ik kan mezelf compleet verliezen in een geheel fictionele wereld waar magie, elfen, heksen, tovenaars etc bestaan…

Sommige mensen vragen zich af hoe ik zo snel en vaak kan lezen. Wel, ik ben sowieso geen trage lezer, ik kijk geen tv, zit amper achter de computer. Ik heb sinds enkele maanden de app Audible ontdekt waar ik dus audiobooks op kan beluisteren. Ideaal voor tijdens huishoudelijke klusjes. Echt, ik besef meestal niet dat ik ook nog iets vervelend aan het doen ben. Verder lees ik ook vaak op mijn Kindle Paperwhite, een e-reader. Ik vind dat een gemak. De prijs van e-books is een stuk aangenamer dan die van de papieren versies én het is een stuk handiger om overal mee naartoe te sleuren. Wachttijden gaan op die manier snel voorbij.

Nu, aangezien deze webstek mijn blog is en ik graag mijn interesses deel met jullie, zal ik proberen om hier van tijd tot tijd een boekentip te geven. Je doet ermee wat je wil uiteraard!

A Court Of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Noot: ik geef de voorkeur aan Engelstalige boeken. Nederlandse vertalingen zijn niet altijd zo vlot als het Engels, dus vergeef mij als ik sommige zaken niet vertaal of niet goed vertaal 😉

Ik ontdekte Sarah J. Maas na een oproepje op Instagram. Verschillende mensen raadden me dit boek aan en na het lezen van een korte beschrijving besloot ik hem aan te kopen.

Beknopte samenvatting?

Feyre leeft met haar vader en zussen in armoede niet ver van de grens tussen het mensenrijk en Prythian, het land van de onsterfelijke Faeries. Wanneer ze gaat jagen om haar gezin te voorzien van voedsel in de koude wintermaanden, doodt ze een abnormaal grote wolf. Niet veel later krijgt ze thuis bezoek van een ‘beest’ dat haar vertelt dat ze eigenlijk een Fae-krijger in wolfsvorm doodde. Het beest eist in ruil voor de dood van één van zijn krijgers dat Feyre met hem meegaat naar Prythian om daar de rest van haar leven door te brengen. Feyre gaat met tegenzin akkoord om haar familie te beschermen.

In Prythian is niets wat het lijkt. Het beest blijkt Tamlin, één van de Fae te zijn, een gedaantenverwisselaar die in een beest kan transformeren. Gaandeweg aanvaardt Feyre haar lot en groeien haar gevoelens voor Tamlin. Maar… er rust een vloek op Tamlin en heel Prythian, die hun toekomst samen in het gedrang brengt.

Beauty and the Beast

Het boek is gebaseerd op het sprookje van Beauty and the Beast, een van mijn favoriete sprookjes ooit. De verwachtingen waren hoog en werden volledig ingelost. Sarah J. Maas’s boeken lezen zeer vlot dankzij haar vloeiende schrijfstijl. Niets voelt aan alsof het verhaal zich voortsleept. Geen overbodige beschrijvingen, iets waar ik mij bij pakweg Tolkien wel aan erger.

De Personages

Het eerste deel in het boek speelt zich grotendeels af tussen 3 personages: Feyre, Tamlin en Lucien (Tamlin’s BFF en rechterhand). In het tweede deel komen we meer te weten over de villain in het verhaal en haar volgelingen.

Tamlin is duidelijk gebaseerd op ‘het beest’. Kort van stof en niet zeer vriendelijk in den beginne, maar na wat tips en aanmoediging van Lucien ontdooit hij gaandeweg. Lucien is het tegenovergestelde van Tamlin, zeer joviaal en open. Hij is zeer trouw aan Tamlin.

Mijn favoriete personage in dit boek? Rhysand. Hoewel hij geportretteerd wordt als slechterik, vind ik hem een pak aangenamer in de omgang dan Tamlin. Al kan dat natuurlijk ook liggen aan mijn zwak voor villains afhankelijk van hun evolutie doorheen het verhaal. Ik kon het gevoel niet losschudden dat er bij Rhysand meer was dan de meedogenloze façade.

Mijn mening?

Ik ben fan! Sarah J. Maas zorgt ervoor dat ik meevoel met de personages. Het hele spectrum aan emoties wordt zo doorlopen. Verliefdheid, tranen, onmacht, euforie,… A Court of Thorns and Roses zet ook een prachtig begin neer voor de rest van de reeks. Een absolute aanrader voor Fantasy-fans!

Titel: A Court of Thorns and Roses (ISBN: 9781619634442)
Nederlandse titel: Hof van Doorns en Rozen (ISBN: 9789000348275)
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsbury
Verschenen in: 2015
Pagina’s: 421 pg.
Genre: Young Adult, Fantasy

Wie graag Fantasy leest: tips zijn altijd welkom. Ik ben ook bereid om over mijn gelezen boeken te discussiëren, dus hou je niet in om je mening te delen!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: