Close

Finch Dress Pattern Tour – Sewpony

For English, scroll down.

Vaste volgers hier zullen wel weten dat ik onze Belgische designers een warm hart toedraag. Toch zijn er ook van die buitenlandse uitzonderingen die mijn naaihartje sneller doen slaan met hun patronen. Het is voor de meesten onder jullie wellicht geen verrassing wanneer ik zeg dat Sewpony er met kop en schouders bovenuit steekt. Die patronen zijn gewoon ‘mijn ding’. Toen ik ergens na het naaien van mijn vorige Finch meldde dat ik nog een stofje had klaarliggen voor een Finch, vroeg Suz me of ik wou deelnemen aan de blogtour. Nu leer ik meer en meer om nee te zeggen, maar een Sewpony-vraag ga ik zelden uit de weg.

Samen met het stofje van mijn eerste Finch, kocht ik ook deze stof bij Mon Depot. Oorspronkelijk voor mezelf, maar dat kwam er maar niet van, dus deze lag te wachten tot ik er eens een geschikt projectje voor vond. En die Finch dress, die kwam als geroepen!

Ik maakte deze keer een finch met 3/4 mouwen en werkte de zoom af met een rolzoom op de overlock. Ideaal voor deze stof. De stof verwerken was allesbehalve een pretje. Zeer glibberig, dat boeltje, maar het resultaat mag er wezen. Ik ben me wel bewust dat mijn stoffenkeuze gewaagd is. Ik vind de combinatie geslaagd, maar ik weet dat dat niet voor iedereen zal gelden. Laat me in een bericht gerust weten wat jij ervan vindt!

Het Finch patroon is beschikbaar in het Nederlands en Engels in de Sewpony webshop. Met de code FINCHFRIENDS krijgt u gedurende de blogtour (tot en met vrijdag) een korting van 20%. Kijk voor meer inspiratie vandaag ook bij Straightgrain, Bel’Etoile en Des étoiles et des pois. Meer blogtournaaisels vind u bij volgende bloggers.


ENGLISH:

When I made my first Finch, I already selected a second fabric for another Finch. This time I made the dress with 3/4 sleeves and the full waist elastic. I simply love how the Finch dress fits Lara’s figure. I prefer to use really light fabrics that really fall down. Because of the slippery fabric, hemming wasn’t that easy, that is why I finished the bottom with a rolled hem using my serger. I love the finished look of this hem.
I’m aware that my fabric choice divides peoples in groups. You either love this dress, or hate it. Lara and I love it very much. It was over 30 degrees Celcius outside and she still didn’t want to take of the dress. That says a lot!

The Finch pattern is available in Dutch or English in the Sewpony Webshop. You can buy the pattern with a 20% discount during the blogtour, use the code FINCHFRIENDS in the webshop. For more inspiration check today’s blogtour Finch Dresses at Straightgrain, Bel’Etoile and Des étoiles et des pois or the other blogtour participants.

6 thoughts on “Finch Dress Pattern Tour – Sewpony

  1. Ik ben er helemaal voor gewonnen! Supermooi! Maar ziet er inderdaad een stofje uit om af en toe op te vloeken tijdens het naaien 😉

  2. Ze komt er zeker mee weg met dit stofje! Jij zou er in ieder geval ook heel mooi mee geweest zijn, hopelijk heb je voor jezelf nog iets anders liggen want je verdient ook iets voor jezelf.

    Verder lijkt het me zalig om te dragen

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: