Close

Een frisse wind kan wonderen doen…

Het zal de vaste volgers niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd wat veranderingen plaatsvinden op deze blog. Zowel op het vlak van de posts, als uiterlijke aanpassingen. Wilt u meer weten over het waarom? Ik licht het graag even toe.

Veranderingen

Ik blog nu bijna 4 jaar. Ooit begon ik op Blogger, schakelde over naar wordpress.com omdat ik een aantal voordelen zag in het gebruik van plug-ins enz… en begin dit jaar schakelde ik over naar een blog op wordpress.org met een eigen domeinnaam.

De rode draad doorheen al deze veranderingen is mijn zoektocht naar het optimaliseren van mijn blog, zowel voor mezelf als voor m’n lezers. Het was een plan waar ik al langer mee rondliep, maar dat ging gepaard met een financiële kant waar ik toch steeds wat tegenop keek. Het bloggen blijft een hobby natuurlijk, maar doordat ik met een aantal ideeën speelde die praktisch niet mogelijk waren op mijn vorige blog, besloot ik na lang wikken en wegen toch de stap te zetten. Een stap waarbij ik al vaak gevloekt heb, maar nog vaker gejuicht. Het uitzoeken van de technische kant van dit blogplatform is voor mijzelf als digibeet op dat vlak niet evident. Gelukkig bestaan er heel veel hulplijnen en omwegen om mij te helpen geraken waar ik wil.

Meststoffen voor mijn blog

Met mijn eigen host schreef ik me ook ineens in voor de cursus “Meststoffen voor jouw blog” van Kathleen Verhetsel. Wat een verademing was dat! Zij legt heel wat aspecten van het bloggen in mensentaal uit, geeft leuke tips, doe-opdrachten, stelt een aantal gerichte vragen. Ik ben fan!

Ik beken dat ik oorspronkelijk bij het horen van het bestaan van die cursus dacht dat het wat zonde was om te betalen voor conclusies die ik zelf misschien ook wel kon trekken. Ik las immers al ‘Het blogboek’ van Kelly en wat zou Kathleen nu nog meer kunnen vertellen dan wat ik daaruit al leerde. Maar hoe langer, hoe meer ik benieuwd was naar de aanpak. Ik zat immers keihard in een blogdip, mede door mijn burn out. Ik was alle zin kwijt, wist niet meer in welke richting ik moest gaan en had dringend een goede focus nodig. Wel… Die focus heeft de cursus mij gegeven. Ik keek uit naar de mailtjes van Kathleen, soms was ik na het ontvangen van een mail zo gedreven dat ik niet kon wachten tot de volgende mail. Mijn conclusie: de Meststoffen voor jouw blog-cursus is echt wel z’n centjes waard. Merci Kathleen!!

De grootste openbaring voor mij was dat ik met deze cursus ook de zin in naaien, de zin om die naaisels te fotograferen en te bloggen terugkreeg. De tijd die ik anders vaak verprutste met het piekeren, oeverloos wat rondsurfen, facebooken,… wordt nu aangewend om te doen wat ik graag doe! Dat is uiteraard niet enkel de verdienste van de Meststoffen-cursus. Het kiezen voor de cursus op zich, was het doorhakken van een knoop waar ik al lang mee worstelde.

Waarom ik blog?

Ooit begon ik deze blog als naslagwerk voor mijn creatieve uitspattingen en als uitlaatklep voor de beslommeringen die al eens mijn pad kruisen. Ik ben nu eenmaal iemand die iets van zich af wil schrijven. Wanneer ik mijn verhaal neerpen, ervaar ik dat vaak als therapeutisch. Dus in sé schrijf ik vooral om inzicht te verwerven in mijn eigen leven, door er vanop een afstand naar te kunnen kijken.

Naast het naslagwerk en de uitlaatklep hoop ik ook om mensen te kunnen inspireren met wat ik maak. Met combinaties, patronen, stoffen,… Ik ben zelf zeer visueel ingesteld en kan ervan genieten om rond te snuisteren op andere blogs en instagram. Voor mij is dat iets onmisbaar. Ik trek er tegenwoordig dan ook graag wat tijd voor uit, ook om te reageren op de zaken die ik zie bij anderen, want het is gewoon ook heel erg leuk om de reacties van anderen te lezen. En dat is ook waarvoor ik het doe… Geen sponsors,  geen verdienste, maar interactie… Daarom ook besloot ik wat meer liefde in mijn blog te steken, niet enkel voor mijzelf, maar ook voor anderen.

Waar ik mezelf zie in de toekomst als blogger

Ik wil mezelf vooral zien evolueren, groeien… Ik hou ervan om meer en meer aandacht te besteden aan een goeie afwerking van de kledij die ik maak. Ik hoop ook op vlak van fotografie wat meer bij te leren en ook het bewerken van mijn foto’s staat op mijn planning. Ik overweeg ernstig om hiervoor ook de cursus “Photoshop voor Bloggers” bij Kathleen te volgen.

Verder wil ik ook meer contacten uitbouwen met andere bloggers. Zo had ik laatst een gesprekje met Isabel van Bel’Etoile en zij zei iets over hoeveel fijne mensen je kan leren kennen door een gemeenschappelijke passie. Ik mocht al ondervinden dat dit ook echt zo is en wil dat precies nog meer ondervinden.

Dus mensen, hou je niet in om een reactie te plaatsen, laat gerust ook je blog achter indien ik die zelf nog niet ontdekte. Ik kom graag een kijkje nemen!

5 thoughts on “Een frisse wind kan wonderen doen…

  1. Hmm die photpshop cursus lijkt me interessant…
    Goed idee om af en toe eens van op afstand naar je blog te kijken, ga ik ook eens doen denk ik 🙂

    Groetjes sarah

    1. Ja, die photoshopcursus lijkt me ook wel leuk, zeker omdat die ook via mail dan wordt gedaan. Zo kan je stukje bij beetje wat bijleren en blijf je gemotiveerd ipv dat je één brok theorie binnenkrijgt.

  2. Via de omweg van de sew challenge kom ik op je blog terecht, en door uit nieuwsgierigheid wat door te klikken, kom ik bij dit bericht (misschien ook wel omdat het juist vandaag zo winderig is ☺). Wat beschrijf je dat mooi, je verlangens, je doelen. Da’s echt zorgen voor jezelf hè, zo belangrijk! Je hebt een nieuwe volger bij ☺ Ook al omdat het hier mooi en gezellig lijkt …

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: