Close

Een Candyjurk uit de oude doos

For English, scroll down

Al van meet af aan was ik fan van de Candy-jurk uit La Maison Victor. Het is een zeer gegeerd patroon in naailand. Deze Candy maakte ik reeds vorig jaar, met een tricotstof van Art Gallery die ik kocht bij Bellelien. Vorig jaar was deze jurk nog wat aan de ruime kant, dit jaar is hij echter perfect qua pasvorm.

Dit patroon is helaas niet voorzien op meisjes met gewone/lange benen, dus is verlengen met ettelijke centimeters (ik reken toch steevast op minimum 7 centimeter extra) wel nodig om mijn dochter ermee op straat te durven sturen. Het ziet er zo’n heerlijk comfortabel jurkje uit, dat ik er zelf ook wel zo’n aantal zou willen. (En ik niet alleen, als ik de commentaren hoor wanneer Lara dit jurkje draagt). Door de tunnel haalde ik een gouden veter, dit geeft een extra leuk accentje aan de jurk! Het patroon voorziet een ruwe afwerking van hals, mouwen en zakjes. Zelf ben ik daar helemaal geen fan van, dus deed ik hier wat extra aanpassingen voor een nette afwerking.


When I discovered the Candy dress pattern in the La Maison Victor-magazine, I was immediately in love. Since then I made a few Candy dresses for Lara. This Candy dress was made last year. At that time the dress was a little bit oversized, but now the fit is perfect. I used an Art Gallery knit that I bought at Bellelien. The pattern describes a raw finish for the sleeves, pockets, neck and hem. Since I’m not a big fan of that, I made some alterations to obtain a clean finish. At the waist I used a golden shoelace to add just that extra touch of gold to the dress. I love how this dress turned out. Sporty and elegant at the same time, perfect for summer!

12 thoughts on “Een Candyjurk uit de oude doos

  1. Ik ben duidelijk een zedige trees want ik meen me te herinneren dat ik die standaard met wel 9 cm verleng #schaterlach.
    Ik vind dit in ieder geval een prachtexemplaar, het zal wel nog niet zijn dat mensen er iets over zeggen – voor jezelf staat er in een latere LMV toch iets gelijkaardigs, niet?

  2. Ik verleng ook standaard met een 7-tal cm en mijn dochter is niet zo gezegend met superlange benen 😉 Het zijn gewoon altijd korte rokjes enzo van LMV.

    1. Ja, ik moest ook al andere patronen van lmv verlengen, ze hebben een boon voor de driekwartversies denk ik. Korte truien, jurken,…

  3. Mooie outfit. De Rianne maken, dan kan je aan twinning doen. Ik vind deze afwerking ook mooier. Jij hebt via blogger gereageerd op mijn laatste blog maar ik kan het niet meer terug vinden…

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: