Close

De klik

Het is de afgelopen weken niet gemakkelijk geweest om mijn grenzen te bewaken. De lijn tussen goede en slechte momenten is zeer fijn. Die klik maken om echt te rusten is niet evident voor een bezige bij. Het valt pas echt op hoe veel ik doe, als ik het niet meer kan doen doordat de energie ontbreekt. Vaak beschouwde ik mezelf als lui als ik ‘maar’ met de was en strijk bezig was. Voor mij is dat niet zo’n heel vervelend klusje, dus het voelde voor mij verkeerd aan om iets te doen dat niet vervelend was.

Die grenzen… tja, dat is iets hé… Voor de dingen die je graag wil doen, probeer je toch net iets meer, om dan achteraf toch keihard het deksel op de neus te krijgen. Ik moest dus keuzes beginnen maken. Keuzes die helaas niet altijd mijn favoriete keuzes zijn, maar die ervoor zorgen dat ik toch voldoende rust krijg.

Met de rust komt ook het besef dat ik mezelf doorheen de jaren heel wat strenge regeltjes ben gaan opleggen. Dingen die niet noodzakelijk moeten, maar die er stiekem insluipen. Met het naaien als hobby kwam namelijk het leuke gevoel van voldoening wanneer de kroost in zelfgemaakte kleertjes rondloopt. Met die voldoening kwam het voornemen om zoveel mogelijk voor hen te naaien in plaats van te kopen. Insert het sluimerende “MOETEN”. Dit zorgde voor dilemma’s tussen wat ik wilde naaien en wat ik eigenlijk beter zou moeten naaien… Ik blokkeerde op het niet kunnen kiezen en er gebeurde niks. Niks dat ik leuk vond, niks dat ik van mezelf moést.
’t Zijn fouten wanneer hetgeen je graag doet je zo’n kopzorgen bezorgt en het is nog moeilijker om daar komaf mee te maken. Om te leren doseren, zodat ’t lijf terug mee wil…
Duizenden plannen in mijn hoofd, maar de uitvoering laat momenteel wat op zich wachten. Wat vaststaat is dat ik het niet meer ‘moet’. Het is goed zo…

 

3 thoughts on “De klik

  1. Ik ken het gevoel. Ik moet ook af en toe aan mijn rem trekken en heb ook het gevoel dat als ik eens rust ik lui ben… maar inderdaad gewoon tijd nemen om te genieten van de mooie dingen en van je prachtige kindjes!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: