Close

Cosmo dress pattern release by Sewpony

For English, scroll down


Mijn eerste Cosmo dress kan u hier bewonderen. Uiteraard kon ik mezelf tijdens de testfase niet bedwingen en maakte ik een tweede versie.

Ik ging samen met Lara door mijn stoffenvoorraad (ja, die is beschamend groot) en ze koos er onmiddellijk een prachtig zwanenstofje uit van Birch dat ik ooit kocht bij Bellelien. Ik rommelde verder door mijn kasten voor bijhorende paspel en stofjes en vond de perfecte match met een Art Gallery-stofje dat ik reeds hier gebruikte en het allermooiste peachkleurige stofje. (Beiden ook ooit eens gekocht bij Bellelien)

Ik liet Lara mee kiezen hoe ik de stofjes combineerde, welke kleur zakjes, welke kleur kraag,… en ging aan de slag.
Deze keer ging ik voor de ‘medal collar’. Voor  de rest koos ik dezelfde opties als mijn eerste jurk, simpelweg omdat ik dolverliefd ben op die fluttermouwtjes!

Ik blijf verliefd op de zichtbare rits, die een echte eye-catcher is bij de Cosmo jurk. De instructies in de handleiding zijn heel erg duidelijk en het Cosmo patroon bevat ook een link naar een videotutorial om de rits in te zetten. (U kan de video hier ook al bekijken) Mijn geheim? Ik fixeer de rits eerst op haar plaats met wat textiellijm, om daarna (traag) te stikken. Ik ontdekte bij het maken van mijn Rozy wallet Fabri-tac, een snel drogende lijm en ik moet zeggen dat ik dit sindsdien vaak gebruik bij het inzetten van ritsen in tassen en dergelijke. Een aanrader! Ik kocht ze via Amazon, hier in België lijkt deze lijm niet direct verkrijgbaar.

Noah mocht voor de gelegenheid ook even mee op de foto. Tegenwoordig zijn ze vaak ‘beste vrienden’. Een plezier in huis op zo’n momenten!

Het Cosmo dress patroon is vanaf nu verkrijgbaar op de Sewpony webshop. Met de kortingscode COSMORELEASE kan je tot woensdag 10% korting verkrijgen. Voer deze code in bij de checkout.

Follow


After my first Cosmo dress, I wanted to make another one. Together with Lara I picked a few fabrics from my fabric stash (yes, it is a HUGE stash). Lara picked the beautiful Birch Swan fabric I bought almost a year ago at Bellelien. I combined this with 2 other fabrics I bought there too (at different times, but they matched so well together).

This time I changed the collar option and picked the medal collar. The other options remained the same, I simply LOVE fluttersleeves!

What I love most about the Cosmo dress pattern is the exposed zipper. It is a stunning eyecatcher. The instructions to insert the zipper are really clear, and to top things of, the Cosmo pattern includes a link to a video tutorial to help you install the zipper. My secret to manage this step is fabri-tac. This is a fast drying textile glue that I discovered while making my Rozy Wallet. It allows me to fixate the zipper in place, before stitching.

The Cosmo dress pattern is now available in the Sewpony webshop. You can receive a 10% discount until Wednesday with the code: COSMORELEASE.  Just apply the discount code at checkout. For a more detailed summary of the Cosmo dress and its many options, check the Sewpony blog.

 

 

10 thoughts on “Cosmo dress pattern release by Sewpony

  1. Wow, als jij deze pareltjes zomaar even samen uit je voorraad tovert, ben ik wel benieuwd naar een foto van jouw stoffenkast. 🙂 Wederom heel mooi jurkje!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: