Close
Sien jurk

Blogtour Fons & Sien: een gratis patroontje van WenSJe

For English, scroll down.


Of ik het gratis patroontje Fons & Sien mee wilde testen na de uitbreiding van de beschikbare maten? Uiteraard! Al viel dat meetesten helaas wat tegen. Als gevolg van het auto-ongeval van de wederhelft was het hier een drukte van jewelste. Bovendien werkte door de stress en vermoeidheid ’t lijf niet meer mee en stond mijn naaimachine stof te vangen. Geen test dus, maar die blogtour die zag ik wél zitten en ik stak dan ook een tandje bij.

Ik viste een sweaterstofje met gouden ananassen uit mijn voorraad en ging aan de slag. Nu moet ik vertellen dat Lara normaalgezien nooit happig is op het tussentijds passen van kledingstukken. (Enerzijds om te zien of ik nog ergens een aanpassing moet doen, anderzijds om te zien hoeveel speling ik heb met de zoom) Toch maakte ze er bij deze jurk geen probleem van. Integendeel! Ook foto’s nemen vergt normaal de nodige overredingskracht én omkoperij, maar ze zocht zelf de bijpassende kniekousen uit, deed haar schoenen aan en wou er foto’s van nemen nadat het jurkje af was. Dit ter illustratie van hoe goed deze moeder scoorde met dit Sientje!

Wat betreft het maakproces kan ik kort zijn. Deze Sien dress zat in no time in elkaar! Dat wil ongetwijfeld zeggen dat een Fons shirtje nog sneller verwerkt. Ideaal bandwerkmateriaal dus om de kast van je kindertjes op te vullen met leuke sweaters, t-shirts en jurkjes!

Ik maakte een maat 110 voor 6-jarige Lara en hield voor de lengte van bovenstuk en rokdeel de maat 116 aan en die zit prima, zeker gezien deze stof maar weinig meerekt. Voor de arm en halsboorden hield ik enkel rekening met de breedte en niet met de lengte die het patroon voorschrijft. Ik doe dat sowieso altijd wat op basis van mijn eigen gevoel en deze stof rekt amper mee, dus ik maakte mijn boorden een stuk langer.

Fons & Sien is een gratis patroontje ontworpen door Sofie, oftewel WenSJe. Fons is een prachtige unisex shirt, Sien een heerlijk jurkje. Je hebt keuze tussen lange of korte mouwen. Het patroon is beschikbaar in maten 80-116. Het patroon en de tutorial kan je HIER terugvinden.

Andere deelnemers aan de Fons & Sien blogtour

By Eva MariaLarth Bel’Etoile

So Popo Sew

Flaflinko Smospotten en snoesjesLily en Woody

Bellevi Honderdachtentwintig Do Dit It

Mix it Make it Blanche

Follow


The pattern used for this dress is the Fons & Sien pattern designed by WenSJe. The free pattern and tutorial are available HERE

I made a size 110 for my 6 year old, but I used the length of the size 116 for the skirt en top pattern pieces. It’s a perfect fit. Lara loves this dress. The fabric is a really soft sweater fabric. Especially on the inside it has a nice soft touch to it.

20 thoughts on “Blogtour Fons & Sien: een gratis patroontje van WenSJe

  1. Prachtige versie!
    Ik ben overstag aan het gaan dankzij u versie hihi.
    Ik ga eens meten of Yitte nog in het patroontje past want het is echt wel een mooi (en precies ook een snel klaar ;-)) jurkje.
    Ik moet bij de meeste patronen een 5 jaar met lengte 7 jaar maken dus ik veronderstel dat het bij deze mits verlengen ook geen probleem gaat zijn 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: