Close

Blogtour Catherine Cardigan – Sewpony

For English, scroll down


Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog iets van me liet horen. Ik hield mijn langerekte winterstop nog even aan, ten gevolge van een aantal gezondheidsproblemen. Toen Suz van Sewpony me vroeg of ik wou deelnemen aan de blogtour voor de Catherine Cardigan besloot ik evenwel om de uitdaging aan te gaan. ’t Moet gezegd dat ik ook hier een zeer stevige dosis van uitstelgedrag vertoonde, met als gevolg dat ik de cardigan enkele dagen geleden pas in elkaar stak. Maar hé, I did it, nietwaar?!

It’s been a while since I posted my last blogpost. I decided to take a long winter break, mainly because of a few health issues. When Suz invited me to participate in the Catherine Cardigan Blogtour however, I decided to accept. I procrastinated the hell out of this project, resulting in sewing this cardigan a few days ago.

Ik ging voor een basisversie van de Catherine Cardigan. Ik ben een groot fan van de versie met korte mouwen, maar het Belgische weer van de afgelopen dagen liet nu niet onmiddellijk een zomerse versie toe. Insert die lange mouwen dus. Ik koos een dunne tricot van Aime Comme Marie uit mijn voorraad. Door de lichte stof, kan deze cardigan ook dienen als blouse, iets wat ik ook wel een leuk effect vind hebben.

I made a basic version of the Catherine Cardigan. I’m a big fan of the cardigan with short sleeves, but since it’s still winter here in Belgium (last week temperatures were below freezing point all day long), I went for long sleeves. I picked a lightweight jersey from aime comme marie from my fabric stash. Since the fabric is rather light this cardigan can also be worn as a blouse.

Voor de extra girly touch bij een vrij eenvoudige stof voegde ik de pussy bow toe. (2 striklinten die je dus kan knopen bovenaan de kraag). Ik maakte de maat 6 jaar voor Lara, maar het had eigenlijk nog wel wat kleiner gemogen, al kan dit ook aan de dunne stof liggen. In plaats van gewone knopen als sluiting ging ik voor kamsnaps. Die pasten qua kleur immers perfect bij deze stof.

To complete this cardigan I added the pussy bow. I really love this option, because it adds the extra girly touch. Since the fabric I used is rather basic and simple, the pussy bow is a welcome addition. I used kam snaps in stead of flat buttons due to the lack of other matching buttons in my button-box.

If you want to purchase the pattern, you get a discount of 15% until March 9th with discount code CATHERINE15. You can purchase the pattern in English or Dutch
Als je het patroon wil aankopen, krijg je tot 9 maart een korting van 15% met de code CATHERINE15. Het patroon is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands.

tourgraphic.jpg

8 thoughts on “Blogtour Catherine Cardigan – Sewpony

  1. Toen je zei ‘cardigan’ vroeg ik mij af ‘waar’? Maar dankzij de uitleg ben ik nu helemaal mee. Voor ij is het een bloesje, en een heel mooike! Maar what’s in a name, toch?

    1. Haha, snap ik 😀 Ik vind het ook een mooi bloesje, Lara verkiest dan weer eerder de cardigan 😀

  2. What a gorgeous cardigan!! I love the outfit…and those shoes!! Our girls love their cat too!! Thanks so much for sharing!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: