Close

Een blik achter de schermen bij… Saskia

Saskia en ik, wij kennen mekaar al een hele tijd. Haar blog kan je terugvinden op http://kiake.blogspot.be/.
Velen onder jullie zullen Saskia allicht kennen als een zeer productieve naaister die tijdens de patroontests van Compagnie M. vaak meerdere prachtige versies tevoorschijn toverde van onder andere de Louisa Coat en Frederique. Ik bewonder haar naaitempo en haar gedrevenheid enorm. Ook de prachtige combinaties die ze maakt, ontlokten bij mij al veel oohs en aahs. Uiteraard wilde ik haar wel eens een aantal vragen stellen over haar hobby!

Saskia, wie ben je, wat doe je en hoe ziet je dagelijkse leven eruit?
Hoi, ik ben Saskia, bijna 34 en mama van 2 toffe kids (al zeg ik het zelf). In mijn dagdagelijkse job ben ik een werfvoorbereider bij CG Holdings.

Sinds wanneer blog je?
Sinds oktober 2014

Wat was je oorspronkelijk doel? Is dit doel zo gebleven?
Mijn oorspronkelijke doel was een naaidagboek van mezelf bijhouden, waar ik regelmatig eens in terugblader en dat is het nog steeds 🙂

Wat wil je nog graag bereiken met je blog? 
Ik inspireer graag mensen om nieuwe dingen te proberen. En ik hou ervan om mee patroontjes uit te testen wat ik nu soms al eens mag doen.

Zijn er zaken die je nog wil bijleren op naaivlak?
Goh, er zijn nog zovele kleine details die ik graag beter zou leren. Maar vooral het mooi afwerken van een stuk aan de binnen- en buitenzijde is mijn einddoel.

Waar zeg je geen neen tegen?
Tegen een uitdaging 😀 of tegen een mama die poeslief komt vragen om voor haar schatje eens iets te naaien (zolang dat in het schema past)

Waar schep je veel plezier in?
Als een stuk waar je zo aan gezwoegd hebt, perfect blijkt te passen. Voldoening alom. En dan nog zeker als de kids erin stralen van geluk 😉

Wat is je favoriete naaisel?
Ik heb wel veel naaisels die ik als favoriet bestempel zodra ze aan dat lijfje van de kids zitten.
Maar mijn favoriete naaisel ooit moet volgens mij deze Jaanu van Straightgrain zijn. Ik maakte hem in een paneelstofje van Bambiblauw. Dit jurkje was mij zo geliefd dat ik zodra het jurkje te klein was meteen een extra paneel bestelde voor deze zomer ook een jaanu uit te maken. Een schaamteloze copy-paste gaat dat worden 😉

Welke patronen dragen je voorkeur?
Ik heb een voorkeur voor patronen van patronenmaaksters zoals Compagnie M. en Straightgrain. Je merkt gewoon dat er meer tijd en liefde in deze patronen zijn gekropen dan die van een tijdschriftje.

Wat is je populairste blogpost tot nu toe?
Geloof het of niet maar de post die het meest bekeken werd (2585 views) sinds ik mijn blog begon, is de post waarin ik aankondig dat Elin naar school gaat gaan. Ik denk dat posts over restjesverwerking altijd zeer veel bekeken worden. Mensen doen graag inspiratie op om die restjesbak leeg (of toch leger) te krijgen 😉

Welk advies zou je aan anderen willen meegeven?
Nooit twijfelen aan jezelf.
Mijn moto is: als een ander dat kan, kan ik dat op zen minst ook eens proberen 😉

Bedankt Saskia! Blij dat je ons even een blik achter de schermen gunde. Ik kijk alvast uit naar nog veel meer inspirerende naaisels van jou, ik wacht trouwens op assistentie voor de carnavaloutfit van mijn kinderen. Ash & Pikachu?! Hell yeah!

En liefste lezers, indien u dit nog niet deed, ga zeker eens kijken op Saskia’s blog, want daar verschuilen zich werkelijk heel wat mooie pareltjes!

 

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: