Close

Een blik achter de schermen bij … Davina!

Davina is geen onbekende meer in naailand. Als organisator van de Sew Challenge leerde ik haar vooral kennen als een madam met zin voor initiatief! Ze deinst niet terug voor een uitdaging en ik bewonder haar voor haar vele mooie creaties die de revue passeren op haar blog

Davina, beschrijf even wie je bent en wat je doet in het dagelijkse leven?

Mijn naam is Davina, in het dagelijks leven sta ik voor de klas en ben ik dus eerder bekend als ‘mevrouw Briers’ of gewoon ‘Briers’ 😊 Ik geef Nederlands en Engels en het wisselt elk jaar zo’n beetje af welke vakken in welke jaren. Dit schooljaar geef ik maar in 1 klas Nederlands, dat is in mijn eigen klas, een 2e middelbaar. De rest van mijn opdracht bestaat uit Engels: 1 klas in het derde middelbaar en 7 in het tweede (waaronder ook mijn eigen klas, daar kom ik dus 7u/week).

Sinds wanneer blog je?

Ben het even gaan opzoeken, mijn eerste blogbericht werd gepubliceerd op zaterdag 25 mei 2013. Bijna 4 jaar al dus…

Wat was je oorspronkelijk doel toen je je blog opstartte? Is dit doel zo gebleven?

Om mijn creaties een beetje te centraliseren, in plaats van op verschillende groepjes op Facebook. Nja, dat is wel gelukt natuurlijk, maar het posten op verschillende groepjes doe ik toch ook nog vaak – als het de moeite is in mijn ogen 😉

Wat wil je nog graag bereiken met je blog?

Goh… dat mensen mij eens vragen om iets te testen? Een stofje of een patroontje? En dan bedoel ik mensen die mijn blog zagen / lazen en overtuigd waren van mijn kunnen 😊 Dat zou toch wel een hele eer zijn denk ik. Ik mocht al eerder testen, maar dan meldde ik mezelf altijd netjes aan en werd ik gekozen. Niet dat dat niet leuk is hè (integendeel, dan spring ik elke keer een gat in de lucht), maar als je dan op andere blogs leest ‘ik werd gevraagd om … te testen’ nja dan hoop ik elke keer wel dat ik dat ooit ook eens mag schrijven.

Zijn er zaken die je nog wil bijleren op naaivlak?

Wel, ik ben aan ’t denken… Kwestie van technieken enzo denk ik dat er niets is dat ik nog niet deed – op dit moment is er ook niets op naaivlak dat me eng lijkt ofzo 😊 ah jawel, misschien toch. Toen ik op sommige blogs van de Sew Challenge las dat 1 vd criteria een pattern hack was, was ik toch wel blij dat ik zo’n criterium niet kreeg. Want zelf tekenen of aanpassen ofzo, daar waagde ik mij nog niet aan.

Tegen welke uitdaging/uitnodiging zeg je geen nee??

Ik hou wel van een uitdaging, anders was ik ook niet met de Sew Challenge gestart. En een uitnodiging voor een meet met bloggers, een keer samen naaien, samen naar de stoffenwinkel gaan, super allemaal!

Waar schep je veel plezier in?

In mensen blij maken 😊 Uiteraard ook in een creatie die helemaal uitdraait zoals je het had gehoopt had, en dat degene voor wie het bestemd was dat ook beaamt!

Wat is je favoriete naaisel?

Dat kan ik nu moeilijk zeggen seh… Ik ben over de meeste naaisels wel content, maar heb niet 1 favoriete naaisel.

Welke patronen dragen je voorkeur?

Goh, kan ik ook niet zeggen… Ik heb zooooo veel patronen… En als ik begin op te noemen welke ik graag naai, vergeet ik er ongetwijfeld nog andere. Ik zal het algemeen houden en zeggen: patronen zonder fouten (duh!), met een goede uitleg (dus geen Burda of Knip(pie)) en duidelijke foto’s of tekeningen erbij.

Wat is je populairste blogpost tot nu toe?

Die waarin ik een nieuwe Dooky voor de reiswieg had gemaakt, hier is de link: http://woohoobydavina.blogspot.be/2015/04/een-nieuwe-dooky.html

Welk advies zou je aan anderen willen meegeven?

Don’t give up! Investeer in een goede naaimachine (ik begon ook met een tweedehands exemplaar) en vraag in het begin gerust elke keer advies op naaigroepjes, zo zijn we allemaal begonnen. Dan kan jij binnen een bepaalde tijd ook weer andere nieuwkomers helpen!

Bedankt Davina, ik merk dat we over veel zaken dezelfde ideeën hebben en ik hoop dat we elkaar in de toekomst eens ontmoeten op een van jouw Blogmeets! Ik doe alvast mijn best om eens te komen.

Kende u Davina nog niet? Ga gerust een kijkje nemen op haar blog! ’t Is de moeite waard! 

Enneuh… Wil je ook graag eens antwoorden op bovenstaande vragen? Contacteer me gerust via mijn contactformulier. Wie weet plaats ik jouw blogkindje wel eens in the spotlight!

5 thoughts on “Een blik achter de schermen bij … Davina!

    1. Het is een iets anders hé 😉 Ik ben naar veel mensen benieuwd, dus wil dit nog wel een paar keer laten terugkomen 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: