Close

As we speak… ten huize Flaflinko

Dat het hier stilletjes is, dat zullen velen wel al opgemerkt hebben. Zelf stoor ik me daar tegenwoordig niet zo aan. Een deel loslaten zeg maar. Ik hou nog wel steeds van mijn blog en het gevoel dat ik mijn gedachten/creaties met jullie kan delen, maar het is iets dat ik voor mezelf doe, niet voor bekendheid, extra volgers,… Dus als ik niets speciaal te delen heb, doe ik het bij voorkeur niet.

Het leven ten huize Flaflinko kabbelt voort, het is niet omdat ik niet veel te melden heb, dat mijn leven gestopt is. Integendeel, het leven nam hier de afgelopen maanden onverwachte wendingen en de nodige aanpassingstijd eist zijn tol van mijn mentale gezondheid. Geen nieuwe burn-out, geen depressie, niets van dattum… Maar wel een lijf dat aanvoelt dat ik mezelf de nodige rust moet gunnen om dergelijke scenario’s te vermijden. Soms ben je immers zo gebroken, dat je beseft dat hoe hard je ook probeert om de stukjes terug in elkaar te passen, het niet meer zomaar lukt, omdat je door de hele situatie veranderd bent, dat de stukjes nu anders in elkaar passen.

– Ik besef dat de metafoor erger klinkt dan het eigenlijk is, ik wil even benadrukken dat ik niet onstabiel door het leven ga, integendeel. Wat is voorgevallen heeft me ondanks de ernst van de situatie net sterker gemaakt. Het heeft me veel zaken doen inzien, maar ondanks alles blijft het moeilijk om te zien hoe ik nu verder moet met mijn gevoel. Het is een proces waarbij ik besef hoe bepaalde zaken een invloed hadden op mijn verleden en hoe ik nu aanvoel dat ik op een tweesprong sta waarbij ik kan kiezen om die zaken los te laten. Helaas gaat het om zo’n diepgewortelde situatie, dat gewoon loslaten niet vanzelfsprekend is –

Dat is dan ook één van de redenen dat ik besloot om op verschillende vlakken gas terug te nemen. Minder patroontesten, minder naaien, minder verplichtingen op alle vlakken.

Stik Belgique

Stik Belgique zal dan ook in een light-versie doorgaan. Maar niet getreurd, we zetten nog steeds onze Belgische ontwerpers in de schijnwerpers. Ik opteerde ervoor om deze keer te blogtouren met de dames die lid zijn van mijn Let’s Sti(c)k Together-team (wie daar ook graag lid wil worden kan me steeds mailen op flaflinko@gmail.com). Dat maakt het voor mij overzichtelijk én de meesten van hen kennen het klappen van de zweep + er zijn heel wat helpende handen die mij steunen om alles in goeie banen te leiden.

Lezen

Waar ik me dan wel mee bezig hou de laatste tijd? Ik herontdekte mijn liefde voor lezen, big time! Ik hoorde van de app ‘Audible’ voor het beluisteren van Audiobooks en zo ging de bal aan het rollen. Het lezen was door mijn gebrek aan concentratie immers vaak het eerste dat ik moest schrappen wanneer ik weer een vlaag van zware hoofdpijn had. Een audiobook daarentegen vergt minder concentratie en ik slaagde er zo in om me opnieuw te verliezen in de werelden gecreëerd in Fantasyboeken (mijn favoriete genre). De afgelopen 3 maanden verslond ik ruim 30 boeken (ebooks en audiobooks) en ik blijf fan! Op dit eigenste moment lees ik de ‘Fatemarked’-reeks van David Estes. Eén van de beste reeksen die ik tot nu toe las en ik zit nog maar halfweg. (Momenteel lees ik het 3de boek, ‘Soulmarked’)

Naaiweekend

Ik ben zeer blij dat ik in de nabije toekomst nog 2 naaiweekends ingepland heb staan. Ik kan de schop onder mijn kont om die naaimachine van onder het stof te halen wel gebruiken. Ik mis het ook wel hoor, maar kon mezelf er de afgelopen maanden niet toe brengen om aan iets te beginnen. Ondertussen heb ik al heel wat (Belgische!) patronen geknipt en geplakt en mijn kinderen stoffen laten kiezen uit mijn bodemloze voorraad (zo lijkt het wel). Ik heb er zin in om me eens een weekendje volledig onder te dompelen in het voorzien van nieuwe kledij voor mijn kindjes én het gevoel van voldoening achteraf! 

5 thoughts on “As we speak… ten huize Flaflinko

  1. Dikke knuffel, meid.
    Je bent en blijft een straffe madam!

    De naaikriebels komen en gaan hier ook hoor. Natuurlijk kriebelt het het meest als je eigenlijk geen tijd hebt. That’s life. Zo af en toe echt tijd plannen met een naaiweekend is gewoon een goed plan!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: