Close

As we speak #3

We gaan nog even achter de schermen ten huize Flaflinko… 

Uitgestelde klusjes

Afgelopen week ging het in de Perfect?-Blogchallenge over het uitvoeren van vervelende klusjes die je blijft uitstellen. Ik deed niet persé dagelijks mee, ook al doe ik hier wel dagelijks iets in huis uiteraard. Ik slaagde er wel in een aantal probleempunten aan te pakken.

 • Ik sorteerde de inhoud van Bas’ kleerkast. Daar lagen nog heel wat kleinere maatjes in en die mochten er al lang uit. Ook de rompers die hij al een jaar niet meer draagt werden eruitgehaald.
 • Ik waste mijn keukenkasten eens goed af. Dat irriteerde me al even, maar telkens op momenten dat ik er niet echt de tijd voor had.
 • Onze trap werd midden in de nacht (ja echt, slapeloosheid enz) grondig gepoetst.
 • Ik sorteerde mijn mandje met producten in de badkamer. Restjes shampoo die ik al lang niet meer gebruik (ik vermijd siliconen, sulfaten en parabenen) werden weggedaan.
 • Ik pakte de 4 manden was aan die zich opstapelden. Ondertussen zijn er al terug 2 nieuwe. -zucht-

Geschokt door

De dood van Chester Bennington, zanger van Linkin Park. Als ik een soundtrack van mijn leven zou maken, stond hun repertoire er zeker tussen. Ik herinner me nog als de dag van vandaag dat ik als 15-jarige hun debuut-CD ‘Hybrid Theory’ kocht en vervolgens grijsdraaide. Met hun muziek wist Linkin Park een gevoelige snaar te raken. Donkere teksten die voor iedereen wel enige herkenbaarheid hadden en die een uitlaatklep vormden op mindere momenten. Ik heb traantjes gelaten bij het horen van dit nieuws. Niet dat ik ‘m persoonlijk kende, maar omdat hij als zanger voor mij niet weg te denken is uit mijn jeugd en die momenten zoals de afgelopen maanden waarin ik die uitlaatklep van hun muziek zeer hard kan gebruiken.

Quality time

Afgelopen vrijdag werden de twee oudste kindertjes ontvoerd door mijn broer en zijn wederhelft richting kermis en optreden van K3 in Deinze. De man des huizes en ik profiteerden ervan om onze jongste mee te nemen richting Zoo van Antwerpen. We vermijden dat bewust met 3 en weten nu weer waarom dat voorlopig het beste is. Bas vindt het geweldig om lekker weg te lopen. Enig probleem: hij loopt vlot tussen de benen van het aanwezige volk, wij moeten ze bijna omver duwen om te kunnen passeren in de achtervolging van Bas die het op z’n lopen zet. Enfin, al bij al viel het wel mee en zijn we hem niet kwijt geraakt. We moesten wél zeer alert blijven! Maar het was zeker voor herhaling vatbaar. Bas’ snoetje was goud waard! Enneuh… dikke thumbs up voor het restaurant in de Zoo, waar ook dessertjes zijn voorzien voor kinderen met koemelkallergie! Hoeraaa!

Bekeken

 • Game of thrones S7 – Ep. 1: Ja, op maandag was het zover. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd hier gretig verslonden. Don’t worry, ik ga hier geen spoilers plaatsen, maar ze smaakte alvast naar meer… véél meer!
 • Project Runway op Netflix: Ja, af en toe geniet ik wel eens van een netflixje zonder al te veel nadenken en project Runway (naaien, kledij, …) is dan de ideale ‘verstand op nul en gaan’-reeks.

Nagenieten van…  Een Let’s Sti(c)k Together Mini-Bloggersmeet

Een tijdje geleden zei ik dat ik eens naar Madeline De Stoffenmadam wou gaan in ’t verlof. Ik ontdekte dat dat met de trein perfect te doen is. Toen sprongen heel wat andere madammen mee op de kar en werd er een datum afgesproken. Gisteren was het zover en maakten we ’t winkeltje van Nancy onveilig. Wilde plannen worden al gesmeed voor een vervolg. Dames, ’t was tof om jullie eens in ’t echt te ontmoeten! Uiteraard kon ik niet weerstaan aan het moois en kocht ik dit pareltje van About Blue Fabrics, ontworpen door illustratrice Eva Mouton.

Gelezen

 • Na een oproep van Marie-Paule op Facebook besefte ik dat ik nog eens mijn Erfenis-reeks van Christopher Paolini wil herlezen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik begon eraan.

Doseren

Ik zag alweer wat oproepen voor patroontests passeren en besloot ze wijselijk (al was het niet gemakkelijk) te negeren. Meer dan ooit is doseren belangrijk voor mij. Mijn eigen projectjes moeten eerst aan de beurt komen! (En dat zal al geen evidentie worden)

Op mijn kniptafel

Afgewerkt naaiproject

Ik maakte een tweede Explorer Tote van Noodlehead. Echt een toffe tas om te maken!

Bezig met

Af en toe neem ik even de tijd om nog wat bezig te zijn met mijn 5 jaar Flaflinko-project dat ik op poten zet. Wat mailtjes versturen enzoverder. ’t Zal alvast de moeite worden! Binnenkort meer van dat, stay tuned!!!

Follow

7 thoughts on “As we speak #3

 1. Ja wadde. Ik vind dat je enorm veel gedaan hebt.
  1 tip voor de kleertjes. Wanneer ze hier iets aan hebben waarvan ik vind dat het te klein is, wordt het gewassen en gestreken en gaat het niet terug in de kast, maar onmiddellijk in een doos op zolder of een doos om terug te geven. Dat spaart echt heel wat tijd uit.

 2. leuk je gisteren ontmoet te hebben, t was echt leuk en voor herhaling vatbaar!
  heel benieuwd naar je project voor 5 jaar Flaflinko, ik vier volgend weekend 2 jaar Just Delphine

 3. Je hebt goed je best gedaan met de challenge.
  Hier ook lichte shock door de dood van Chester. Ik heb hybrid theory zo grijs gedraaid dat ik die cd een 2e keer heb moeten kopen. Echt zo triestig nieuws.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: