Close

As we speak #1

Een kleine greep uit de zaken waarmee ik bezig ben…

 • Mijn Bullet Journal: Initieel begon ik met mijn bullet journal op de manier waarop het ‘hoorde’. Maar gaandeweg, vooral door mijn dip van de laatste maanden, werd het meer gebruikt voor grotere planningen, eerder dan dat het al mijn wekelijkse to do’s bevat. En ik vind het voorlopig best goed zo. Het werkt voor mij zoals het moet. Ik heb ook nog mijn google calendar waarin ik afspraken en dergelijke plan, dus het is niet dat ik zomaar alles vergeet. (Al moet ik nog net iets meer leren om mijn agenda er bij te nemen wanneer ik een afspraak maak, om dubbele boekingen te vermijden). Voor mijn naaisels heb ik een aparte bullet journal. Dat wordt hier tegenwoordig heel vaak gebruikt.
 • Genieten van: Mijn gezin… Resoluut! Sinds enkele maanden terug heb ik bewust besloten dat mijn gezin voor alles gaat. Toen ik met mijn burn-out thuis werd gezet, ging ik in therapie. Uit die therapie leerde ik vooral dat ik mijn eigen gevoel moet volgen en moet luisteren naar de grenzen die mijn lichaam (qua energie) aangeeft. Waar ik vroeger vaak dagenlang kon piekeren over of ik iets wel of niet zou doen omdat ik voelde dat het geen slimme zet zou zijn, zeg ik nu gewoon resoluut nee. Waarom? Omdat ik in de eerste plaats het bij mondjesmaat verworven energiepeil in mijn eigen gezin wil investeren. Ja, dat betekent ook een beetje dat ik mezelf van allerlei sociale gelegenheden afzonder en dat wringt soms wel door mijn plichtsbesef. Maar aan die zaken heb ik niks als ik daar doodmoe en met barstende hoofdpijn zit. Als vervolgens die (allesverpletterende) hoofdpijn enkele dagen lang aansleept, dan weet ik wel dat doseren nu heel erg belangrijk is.
 • Lezen: Ik ben nog steeds bezig met het lezen van de boeken van Raymond Feist. Ondertussen ben ik in de laatste reeks aangekomen. Enerzijds zal ik blij zijn dat ik terug iets anders kan lezen, anderzijds zal ik de personages toch wel missen.
 • Blij met: enkele daagjes verlof nu. Wat qualitytime met ’t ventje en de kindjes, dat is altijd welkom!
 • Trots op en onder de indruk van: Noah, onze oudste zoon van 7 die boeken verslindt. Noah heeft net als ik de leesmicrobe te pakken. Greep uit de boeken die hij sinds 1 januari 2017 al las:
  • De Heksen van Roald Dahl
  • Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl
  • De GVR van Roald Dahl
  • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen van Terry Denton

Ik haal alvast mijn Harry Potter-verzameling boven!

 • Op mijn naaitafel: Momenteel heb ik 3 patroontests in ’t verschiet. Nog wat werk aan de winkel dus!
 • 40 dagen bloggen: Een initiatief van Kathleen Verhetsel. U kan er hier wat meer over lezen, maar de opzet is duidelijk. Ik doe een verdienstelijke poging om de komende maand iets meer te bloggen en jullie op die manier een kijkje te gunnen in m’n leventje.

4 thoughts on “As we speak #1

  1. Dat ik het niet weet… We zagen de film van de GVR en hij wou het boek. Noah is 7 en leest niveau midden/eind derde leerjaar

 1. Wat leuk als je je boekenliefde kan delen met de kinderen! Ik vind het ook altijd fijn om samen met hen boeken te kiezen in de bib 🙂 De boeken van Mark Tijsmans zijn ook een aanrader als hij nog iets ouder is.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: