Close

Alweer een mijlpaal ten huize Flaflinko: Basje’s eerste schooldag!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Onze jongste spruit, ons ‘Sprietje’ zoals we hem noemden wanneer hij nog in mijn buik zat, trok richting eerste kleuterklas. Met een klein hartje van deze mama. Bas’ leventje ging tot nu toe niet over een leien dakje. Niet dat we erg mogen klagen natuurlijk, al bij al hebben we het vooral getroffen met hem erbij. Het kind kampt ‘maar’ met een aantal voedingsallergieën. Na een hele tijd uitzoeken wat en hoe, waren de ergste problemen van de baan.

Basje groeide op als een zeer lieve knuffelbeer, met een koppig kantje. Hij slaagt er dan ook in om ervoor te zorgen dat men al snel vergeet dat hij iets mispeuterde. “Knuffel, zoen?” zijn dan zijn standaard woordjes. Woorden waar we maar al te graag voor smelten. (Als je dat al niet deed door zijn mooie kijkers tenminste)

En vandaag mocht deze mama dus weer een mijlpaal toevoegen aan het palmares. Voor een laatste keer die allereerste schooldag. Bas zelf had er minder problemen mee. Die werd door grote broer en zus meegetroond op de speelplaats en vervolgens omringd door een hele meute vriendjes van hen die nieuwsgierig waren naar Bas. Bas keek amper om naar ons, ook toen we nog even kort meegingen naar de klas, was hij vooral bezig met het verkennen van de nieuwe omgeving. Wanneer we hem gingen ophalen wou hij niet mee. Zegt genoeg, niet?

En zo begint mijn kleine Basje aan een nieuw avontuur.

11 thoughts on “Alweer een mijlpaal ten huize Flaflinko: Basje’s eerste schooldag!

    1. Echt hé, zo dubbel ook. Je wil ze zo klein houden, maar al die sprongetjes vooruit zijn zo gewéldig om mee te maken. De tijd vliegt genadeloos voorbij. Genieten doen we dan ook dubbel en dik

    1. Ooooh spannend ook! Ik begrijp dat gevoel perfect! Ik hoop het ook, dat het vlotjes ging. De juf zei alleszins dat hij zich goed wist te amuseren.

    1. Klopt! Ondertussen is meneer al ziek thuis. Ik was al een tijdje aan het denken dat er iets zat te broeden en dat heeft zich afgelopen nacht doorgezet. NIET LEUK! Maar kijk, dan kan hij er volgende week des te stevig weer invliegen 🙂

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: