Close

Adem in… ende uit …

’t Is zo ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik mijzelf op deze blog liet horen. Ik kan daar nu 1001 oorzaken en verantwoordingen voor bedenken, maar daarover treed ik liever niet in detail. Laten we het beknopt samenvatten met de woorden “Life happened”.

Een pittige naai- en blogdip nestelden zich de afgelopen weken en waar ik daar vroeger gewéldig ‘ambetant’ van werd, liet ik nu alles los. Ik hield op met mezelf ook maar enige verplichting voor ogen te houden buiten de échte verplichtingen die ik heb jegens mijn gezin en familie. Prioriteiten stellen heet dat. Een noodzakelijk ‘kwaad’ waar ik me niet altijd zeer bewust van was. Dat het een ware verademing was en is om al dat gehakketak die sociale media met zich meebrengen los te laten. Ik zal vast wel heel wat ‘gemist’ hebben, maar tegelijkertijd is het behoorlijk ‘blissful’ om niet te weten WAT je juist mist. Wat dat betreft kan ik eigenlijk ook meedelen dat ik niet de intentie heb om mijn aanwezigheid op die vlakken terug vollenbak op te nemen. Geen tijd, geen zin…

Wat ik dan weer wel als positief ervaar is dat je op zo’n momenten beseft waar die mensen zitten met een hart van goud. Mensen die ook je ‘stilte’ begrijpen alsof er duizenden woorden van uitgaan. Mensen die je tonen dat je ‘gemist’ wordt, zonder er de boodschap aan te koppelen dat je je hoeft te verantwoorden, maar die je even zeggen dat ze er gewoon zijn. Want soms is er ook gewoon helemaal geen verantwoording, geen specifieke reden waarom… Soms is even afstand nemen gewoon het medicijn voor het algemene gevoel dat heerst na een periode van tegenslagen, zodat je als mens terug op je pootjes terecht kan komen.

Bedankt aan die mensen die ‘bleven plakken’ en me toch ruimte geven/gaven. Jullie maken/maakten een wereld van verschil!

8 thoughts on “Adem in… ende uit …

  1. Soms geeft je lichaam aan dat het even genoeg is. Misschien kennen jullie het in België ook: R3, Rust, Reinheid, Regelmaat. Zeker als je van alles wilt doen en voor iedereen wilt zijn is dit belangrijk. Niemand heeft iets aan een dolgedraaide. Neem je tijd en ook echt de tijd voor jezelf.

  2. Knuffel.
    Tijd voor jezelf en jouw gezin is gewoon het belangrijkste!
    Wij hier in cyberspace gaan gewoon nog zo content zijn om u te zien als je terug bent. Het maakt niet uit hoe lang je van het toneel verdwijnt, we vergeten je zeker niet!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: