Close

Workshop Theo @ StikNieNau²

Een tweetal jaar terug begon ik met het idee te spelen om een naaicafé/naaigroepje op te richten in onze gemeente. Ik opperde dat zowat op facebook en op mijn blog en al snel sprongen met mij 2 supertoffe madammen op de kar. In september 2015 was het zover en konden we ons naaicafé feestelijk inwijden. Het was voor de meesten onder ons een momentje weg van thuis en van de kindjes, een mogelijkheid om te naaien op momenten waar dit thuis niet gemakkelijk was. Tijd maken enzo. Naast onze tweewekelijkse bijeenkomsten organiseren we ook graag af en toe een workshop. Na een aantal tassenworkshops, waagden we ons eens aan een kledingstuk. De Theo van Zonen09 werd op het programma geplaatst.

Almost 2 years ago I wanted to start a sewing group in my town. Together with 2 incredible women I started StikNieNau². We provided the place and time to sew once every two weeks. Apart from these gatherings, we also organise a workshop now and then. After a few workshops where we made bags, we decided to make a button-up shirt using the Theo-pattern from Zonen09.

Na vele avonden facebookchatten, palaverend over de diverse opties, wat iedereen zou doen, hoe zot die aanpassingen niet waren, de vrees dat dat hemd nooit zou passen enzoverder… was het zover. De workshop werd gegeven door Leen Mouton, die wel wat ervaring heeft met het geven van workshops en maken van theo’s. Zij loodste ons ‘vlotjes’ doorheen de workshop. ’t Moet gezegd, er was eigenlijk niemand klaar, al lag dat vooral aan het vele tetteren en het feit dat de meesten onder ons niet voor een basic hemdje kozen.

After lots of nights discussing different options, fabrics, adaptations, picky husbands,… we were ready to go. We were assisted by Leen Mouton, who had quite a lot of experience giving workshops and making shirts. Nobody was able to finish the shirt on the day of the workshop. But I guess that’s due to chatting and the fact that nobody really made a basic simple shirt.

Ik koos voor een Theo met moderne kraag, amerikaanse mouwsplit en platte naden. Nu, de mouwen zette ik aanvankelijk in met een Engelse naad, maar achteraf bekeken was dat een van mijn minder briljante ideeën. De rest van het hemd werkte ik netjes af met de platte naad en wauw, hoe netjes is dat afgewerkt! Sowieso zullen er nog hemden volgen op deze manier.

I chose a Theo with modern collar, american slit at the sleeves and flat seams. I love these options as they go well with my husbands ‘look’. These options will be used again in the future!

De stof kocht ik bij Stof&Co, het stoffenwinkeltje in mijn buurt. Mijn ventje ging deze stof mee kiezen. Hij houdt wel van een ‘hippere’ look.

Bijpassende knopen vond ik bij Veritas.

I bought the fabric at the local store “Stof&co”. My husband went with me to pick this fabric. He likes this look very much and I do too. Nothing too funky, but classy & modern.

Hieronder ziet u een detail van de platte naad.

Here’s a detail of the ‘flat side seam’.

Ons papa’s kindje kwam graag eens photobomben.

Daddy’s girl wanted to pose together with her dad.

Op basis van mijn opmetingen bij manlief besloot ik om het hemd enkele centimeters in te korten, alsook de mouwen. Hij was behoorlijk behulpzaam en vertelde exact welk van zijn hemden iets te lang waren, andere iets te kort. Zo kon ik me ook op de afmetingen van die hemden baseren. Het hemd zit als gegoten. Op eventueel een kleine aanpassing die ik nog moet uitzoeken (het hemd trekt een beetje aan de oksel wanneer hij z’n armen vooruit strekt). Tips hiervoor zijn welkom.

After taking measurements, I decided to shorten the length of both bodice and sleeves. He gave me a few instructions, showing me which of his shirts had the right length, which one were too long or too short. The shirt I made is a perfect fit, apart from one tiny adaptation I’ll have to make in the future (though my husband isn’t really bothered with it that much).

Ziezo… Fier ben ik, op mijn eerste kledingstuk voor Gerd. Ik kocht ineens nog een paar meter stof voor het naaien van een aantal hemden. Eens ik de microbe te pakken heb *proest*

I’m so proud of my first piece of garment I made for my husband. I immediately bought other fabric to make some more in the future. Once I have put my mind on it…


(Stoffen in: 28; Stoffen uit: 29; Gekocht en verwerkt: 11)

16 thoughts on “Workshop Theo @ StikNieNau²

  1. Geslagd project! Welke workshop voor een kledingsstuk plant jouw naaigroepje als volgende workshop? 😉 ;-*

  2. Prachtig hemd! Hier ligt het patroon ook klaar voor manlief alleen zie ik wat op tegen het aanpassen ervan. Eens alles goed past is het zo fijn om hemden te maken! Ben benieuwd naar jou volgende exemplaren.

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: