Close

Sweet Feliz by Straightgrain

For English, scroll down

Afgelopen zondag was weer een van onze StikNieNau²-naaizondagen. Ik nam 2 projectjes mee, waaronder deze prachtige Feliz jurk, de nieuwste telg in de Straightgrain-familie.

Instant crush… Dat was zo’n beetje het gevoel dat me overviel toen An van Straightgrain de sneakpeeks van haar nieuwste patroontje Feliz op ons losliet. Die moést ik hebben. Ik twijfelde dan ook niet van zodra het patroon gereleased werd. Hoewel ik eigenlijk een verzamelaar ben van de papieren patronen, was ik niet in staat om te wachten op dat papier. Digitaal werd het, dat papieren patroon volgt dan wel later.

Ik had al onmiddellijk een stofje uit mijn voorraad in gedachten. Ik kocht namelijk bij Pieke Wieke onlangs diverse kleurtjes prachtige ajour stof. Een superzachte, heerlijk bewegende stof. Match made in heaven! Het verwerken van die zeer fragiele ajour verliep helaas niet zo van een leien dakje. Ik diende ook nog eens volledig het jurkje te voeren omdat het echt wel zo licht was, dat je er los door kon zien.  (Note to self: volgende keer versteviging voorzien op alle naden!)

Uiteindelijk ben ik wel zeer tevreden over het eindresultaat, al had ik hier en daar wat beter moeten letten op een perfecte afwerking, maar dat bleek niet evident in mijn strijd met het stofje. Feliz is gebombardeerd tot mijn favoriete patroontje van dit jaar. Ik ben helemaal verliefd op dit patroon en zijn vele opties!

Patroon: Feliz – Straightgrain
Stof: Uni Ajour lichtgeel – Pieke Wieke

Follow


From the moment I saw teaser pics from Straightgrain’s upcoming pattern Feliz, I fell in love with it. This pattern literally screamed my name (or Lara’s, obviously). I purchased it as soon as it was released and started planning. A while ago I purchased different ajour fabrics at Pieke Wieke, Lara picked the yellow one as yellow is her favorite color at the moment. The pattern itself is fairly simple to make. I didn’t experience much difficulties there. My fabric choice on the other hand formed quite the challenge. Ajour turned out to be a super fragile fabric and to top things off, the fabric was see-through, so I had to fully line the dress. The result didn’t show any of my struggles though. I love this dress, the way it fits, the way it flows… The softness of the fabric. It was an instant hit! 

Pattern: Feliz – Straightgrain
Fabric: Uni ajour yellow – Pieke Wieke

11 thoughts on “Sweet Feliz by Straightgrain

    1. Dat is ze ook… Ondertussen werd het hier al opnieuw gedragen na een wasbeurt. Moest zelfs niet gestreken worden! Handig!!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: