Close

SuperMario versus Billie van Zonen09

For English, Scroll Down

Het is bijna 5 jaar geleden dat ik startte met naaien. Door de jaren heen kocht ik heel wat stofjes. Telkens met het idee om er snel iets mee te doen, maar uiteindelijk had ik steevast meer naaitijd in mijn hoofd, dan in praktijk. De stofjes stapelden zich op, slechts een kleine minderheid daarvan zag binnen aanvaardbare tijd mijn naaimachine. Mijn kinderen groeiden op en hun smaak veranderde geleidelijk aan en ook mijn eigen smaak is onderhevig aan verandering. Tijd dus om die stapels aan te pakken met wat bandwerkprojectjes waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren.

Terwijl de kindjes het afgelopen lang weekend buiten aan het ravotten waren, zette ik me met het Billie-patroon van Zonen09 aan de tuintafel. Ik tekende de raglanversie over in maten 134 (voor Noah) en 104 (voor Bas). Vervolgens haalde ik een grote stapel stofjes uit mijn kast om hen er een aantal uit te laten kiezen naar hun voorkeur. Het was voor mij géén verrassing dat gamefanaat Noah dit stofje koos. Waar ik het ooit kocht, dat weet ik helaas niet meer.

In no time zat het T-shirt ineen, ondanks het feit dat ik eerst alles met de naaimachine deed en daarna pas met overlock en tweelingnaald alles afwerkte. Het gaat een stuk sneller wanneer je alles ineens met de overlock doet, maar ik merk dat die ‘afwerking’ toch niet altijd naar mijn zin is. Zeker wanneer ik graag heb dat een shirt een tijdje meegaat, kies ik dus voor dubbel werk.

Noah is keiblij, helaas voor jullie kreeg ik hierbij de prijs voor Beste Moeder van het Jaar! Olé!!

 


I made this T-shirt using the Billie pattern from Zonen09. The pattern has a lot of different options. I went for short raglan sleeves. Noah is a big fan of SuperMario, so I received the Mom of the Year-award! 

16 thoughts on “SuperMario versus Billie van Zonen09

  1. Met mijn kinderen is die dubbele afwerking ook geen overbodige luxe, dat komt de duurzaamheid alleen maar ten goede. En herkenbaar, héél herkenbaar, dat van stof, smaak, tijd en stapels 😉

    1. Die duurzaamheid heb ik inderdaad al opgemerkt. Het mag wat meer zijn met actieve (lees kamikaze) kinderen in huis 😂

  2. Heel leuk. Voorlopig ga ik voor de overlock alleen, mannen zijn misschien wel grote kinderen maar hun t-shirts heel laten dat lukt nog net 😉

    1. Ja, die zijn echt geweldig. Ook de handleidingen enz (al heb ik dat bij deze shirt totaal niet opengeslagen)zijn geweldig. Ik heb leren naaien met de instructies van het Jacob-broekje!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: