Close

Pick the fabric part 1: Miss Polly van Sewpony

Vorige maand lanceerde ik een nieuwe rubriek. Ik vroeg jullie om mee te helpen kiezen. De keuze was al snel duidelijk toen ik alle stemmen op facebook en de blog zelf overliep. Ik moet zeggen dat ik er zelf ook wel fan van was, maar van alle stofjes was dit hetgeen waar ik nog geen concreet projectje voor in mijn hoofd had. Tot ik tijdens een opruimbui het onlangs uitgeknipte patroon van Miss Polly (Sewpony) tegenkwam. Eén en één werd al snel twee. Ik liet Lara de contraststof en paspel kiezen en ging aan de slag. (Nuja, er zat wel wat meer tijd tussen het kiezen van de stofjes en het aan de slag gaan)
Ik ben geweldig tevreden met het resultaat. En Lara ook, want zij is immers dol op zakken en daar voorziet deze Miss Polly dubbel en dik in! Edit: het patroon werd ook vertaald naar het Nederlands en kan je hier aankopen.

Last month I launched another column where I asked my readers to help me choose between different fabrics. The fabric with the most votes would be used in a sewing project in the following month. The decision of the voters was was clear! I’m a big fan of this fabric too, but had no idea what to make with it. When I was cleaning my sewing corner, I came across the Miss Polly pattern from Sewpony that I had recently printed and all the pieces of the puzzle fell together. Lara chose the matching contrasting fabric and piping and I was good to go. I’m really excited about the result, as is Lara, who is very fond of the pockets in this dress.

Het jurkje zat behoorlijk snel ineen. De instructies zijn zeer duidelijk. Ik ging voor de kapmouwtjes als optie, dat ik daar fan van ben is wellicht geen verrassing.

This dress was a relatively quick sew for me. The instructions were clear. I’ve made this dress with cap sleeves, it’s not a big secret that I love cap sleeves a lot! 

Lara wou ook enkele foto’s met grote broer Noah erbij. Strike a pose!

Lara wanted me to take some pictures of her and Noah too. Strike a pose! 

Ik begrijp niet waarom ik dit patroon niet eerder maakte. Ik ben er helemaal weg van. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd!

I simply love this dress… I don’t know why it took me so long to finally use this pattern. I’m definitely making more of these in the future!

Ik kan niet stoppen met kijken naar alle prachtige details. De eerste zonnige lentedagen hier in ons Belgenlandje waren trouwens ideaal om terug buiten te spelen én ineens leuke foto’s te nemen.

I can’t stop looking at those beautiful details! As if it was meant to be, I finished this dress on a sunny day, so I was able to shoot these pictures while the kids were playing in our garden.

Stof gekocht in uitverkoop bij Roos & Violet, contraststof en paspel uit voorraad.
Fabric: Bought at closing sale Roos & Violet, contrasting fabric and piping from my own stock
Diadeem/Headpiece: Veritas
Kniekousen/kneesocks: Collégien


(Stoffen in: 30; Stoffen uit: 24; Gekocht en verwerkt: 7)

11 thoughts on “Pick the fabric part 1: Miss Polly van Sewpony

  1. Hallo,
    Ik vind je jurkje van miss poly (flafinko) geweldig! Zo mooi! Het stofje past er perfect voor!
    Ik had echter een grotere maat nodig gehad, heb je toevallig geen patroon tot maat 170? Dit zou super zijn!
    Alvast bedankt

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: