Close

Introducing the Cosmo dress by Sewpony

For English, scroll Down


Dat wij hier fans zijn van Sewpony, dat hoeven we vast niet meer te zeggen. De jurken gaan hier van lijfje naar was en terug. (Al is dat in het geval van de Miss Polly jurken wel opletten geblazen gezien de grote voorzak die graag gevuld wordt met gevonden schatten)

De afgelopen maanden leerde ik Suz van Sewpony een beetje beter kennen. Ze is niet alleen een geweldig getalenteerde patroonontwerpster, maar ook nog eens een heel lieve dame. Ik vond het zo fijn om de Juliette dress and top mee te mogen testen en de Nederlandstalige vertaling te mogen helpen proeflezen.
Toen Suz me onlangs contacteerde met de vraag of ik haar graag wou helpen met haar volgende patroon, was ik wel even van mijn melk. Wauw, ik? Ik voelde me vereerd en tegelijkertijd ook een beetje bang, want er zijn zo van die zaken in ’t leven die je echt niet wil verpesten en dit stond op dat moment toch wel hoog op die lijst. Suz stelde me gerust en ik kon niet anders dan accepteren. Een beetje later ontving ik een pakketje uit Australië met stofjes en benodigdheden voor het naaien van de Cosmo dress en kon ik aan de slag.

De Cosmo dress is nu al één van mijn favoriete (zoniet dé favoriet) patronen van Sewpony. Het patroon is volledig op ons lijf (nahja, dat van Lara) geschreven! De Cosmo-jurk is een half-aansluitend A-lijnjurkje met een gesplitst voorpand en zakjes vooraan. Je kan ervoor kiezen met paspel af te werken of het geheel zo te laten. Met 3 geweldig mooie kraagopties en 5 mouwopties (mouwloos, fluttermouwen, mouwen met plooi, gewone 3/4 mouwen en lange mouwen) is er voor elk wat wils. Het jurkje wordt niet gevoerd maar afgewerkt met beleg. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Suz is momenteel nog op zoek naar patroontesters voor de periode van 21 – 29 juli. Kan je dan tijd maken om mee te testen, schrijf je dan gerust in!

En nu… Mijn versie!

Ik maakte een versie met fluttermouwtjes vermits de temperaturen hier zich daar beter voor lenen dan de Australische temperaturen. De diverse stofjes die ik kon gebruiken werden ingezet om een leuk effect te creëren. Toeval wil dat deze stofjes net de kleuren zijn van onze lokale voetbalploeg Sporting Lokeren, altijd een leuk detail!
Helaas viel mijn spiegelreflexcamera op de grond afgelopen week, dus moet u het stellen met gewone smartphonefoto’s op de blog. Gelukkig is die kwaliteit tegenwoordig ook niet meer zo slecht.

Bij de fluttermouwtjes liet ik het okergele stofje van de kraag terugkomen. Een leuk accentje!

Zowat mijn favoriete detail is de zichtbaar ingewerkte rits. Ik gebruikte naast speldjes ook wat fabri-tac op de rits mooi op haar plaats te houden tijdens het stikken. Ik ben best trots op het resultaat!

We kregen al zoveel complimentjes toen Lara deze jurk droeg!

Follow


Lara and I are big fans of Sewpony patterns. Lately, Lara’s most worn dresses are her Sewpony dresses. She LOVES her Miss Polly dresses and this mom has to be alert when these dresses are going into the laundry basket. Lara likes to collect many treasures and puts them in her large front pocket.

In the past few months I got to know Suz a little better. Suz is such an amazing and talented designer and to top it all off, she’s really sweet! I was really excited to be in the Juliette pattern test and loved helping her out with proofreading the Dutch translation of the Juliette pattern.
When she contacted me a while ago to ask me if I would like to help her out with her newest pattern, the Cosmo dress, I was baffled. At first I was a little afraid because I obviously didn’t want to screw this up. But Suz reassured me that I would be able to do this and I accepted. When she sent me the line drawings of the Cosmo dress I could already picture a few versions in my head. That’s when I know a pattern is a winner for me.
Suz was kind enough to sent me a little package with everything I needed to sew the dress.

I started sewing with the utmost precision, trying to do a perfect job, taking pictures of the different steps in the process. The end result was even better than I envisioned. When Lara was wearing her dress a few days ago, we got so many compliments.

I made the dress with flutter sleeves as it is summer here. Suz explains in her blogpost that’s one of the reasons she asked me. English readers can read more about the dress here. (English is not my native language and I bet Suz explains it better than I do).

Thank you Suz for the amazing opportunity. I really love your patterns and how they challenge me to learn something new every time! (That exposed zipper is gorgeous!)

15 thoughts on “Introducing the Cosmo dress by Sewpony

  1. Waaauw Marjolein!! Dit is terecht iets ik heel heel trots op te zijn! De jurk is absoluut fantastisch! Zo mooi en perfect afgewerkt, en wat een zalig leuke combinatie van stoffen! Ook de rits is echt perfect! Die jurk lijkt wel uit de boekskes te komen! En idd een hele eer dat je daarvoor gecontacteerd wordt, maar niet meer dan terecht! Je maakt de mooiste dingen!!

    1. Zegzeg, niet teveel lof mijn kant opgooien hé. Je doet me blozen! Ik vond het al heel leuk om te doen! Een project met veel voldoening! 🙂

  2. Waauwie. Heel knap. Fan van het patroontje!! Heel jammer dat we op reis zijn volgende week anders had ik dit heel graag getest

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: