Close

Het gevecht met de Tutu

Toen Pieke Wieke ons in Lokeren vergezelde met haar pop up-winkeltje, wou dochterlief Lara mee. Uiteraard wou ze enige inspraak in het aankopen van de stoffen. Al zeer snel spotte ze de rollen tule. Iets wat ik tot nu toe eigenlijk steevast angstvallig meed. Waarom, geen idee… Ik zag er wat tegenop I guess. Maar, ik liet me overtuigen en kocht dus ineens stof voor een onderrokje en een taille-elastiek.

Niet zo heel lang daarna ging ik aan de slag. Ik vroeg even advies bij mevrouw Toertjes en Pateekes oftewel de onbetwiste Queen van de tulen rokskes. Ik knipte de tule in stroken, zodat ik 4 lagen tule ineens kon rimpelen. VRESELIJK plan was dat. 4 lagen gladde tule op elkaar houden was géén sinecure. Die lagen rimpelen was  dat ook niet. Zeker niet toen mijn rimpeldraad in twee brak. ’t Zal wel aan mij gelegen hebben, maar ik heb gevloekt. Zwaar gevloekt!

Enfin, na veel gezucht en veel miserie, leek het resultaat alsnog aanvaardbaar. Bleek het rokje toch nog net wat te ruim. Het rokje belandde dus even opzij. Maar voor mij maandelijks overzichtje besloot ik toch nog snel wat foto’s te nemen. Ik ben wel tevreden van het resultaat wanneer ze het rokje aanheeft. Dus misschien… heel misschien… komt er nog wel eens een vervolg.

Vermits het rokje nog wat ruim zit en dus lichtjes afzakt, had ik tegen Lara gezegd dat het perfect zou zijn volgend jaar. Vorige week was ik echter vroeg de deur uit om te gaan werken. Toen ik op ’t werk was realiseerde ik me dat ik was vergeten kledij klaar te leggen. Ik belde nadien even naar mijn man om te vragen of het gelukt was om alle kledij te vinden. Hij zei: “Ja hoor, ik heb gewoon gezegd dat ze zich moesten aankleden en ze hebben dat gedaan.” ’s Avonds ging ik Lara ophalen in onderstaande outfit. Ze kon duidelijk niet wachten!

Follow

10 thoughts on “Het gevecht met de Tutu

  1. Heerlijk! Wie wil dat nu nog een jaar in de kast laten hangen? 🙂 Hier ligt er btw ook nog eentje die ook nog ruim is, maar ik stopte hem wel goed vanachter in de kast, haha.

    1. Het is ook de droom van bijna elk klein meisje om in zo’n tule rokje te mogen paraderen he! Ik vond het in alle geval geweldig toen ik haar ging ophalen, op een bloedhete dag, met zo’n hemd aan 😂

  2. Mooi, Marjolein! Mijn dochters zijn hier ook gek op tule… Da’s eens iets anders, en iets heel aparts he voor hen 😉 die rimpeldraad die dan plots in het midden breekt, dat ken ik, dat is echt vreselijk he…!!! Desondanks blijf ik rimpelrokjes met veel plezier maken 😍

  3. Ik speld direct mijn lagen als ze geknipt wdn. Vermijd je idd het geschuif daarmee 😉 toch een leuk resultaat!

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: