Close

Floral Valerie dress + winnaar Give Away Double Zip Pouch

For English, Scroll Down


Een hele tijd terug zag ik een stofje passeren op Instagram. Halsoverkop verliefd! ’t Stofje bleek helaas uitverkocht, balen als een stekker was dat, maar niks aan te doen. Tot ik een beetje later hetzelfde stofje terug zag passeren. Ik checkte de voorraad en ja hoor! Ik bestelde onmiddellijk 2 meter, nog niet zo goed wetend wat ik ermee zou aanvangen. Zwaar gekoesterd werd het stofje, tot het perfecte projectje zich aandiende. Dat perfecte project bleek de Valerie top/jurk. Een tutorial om dit patroon te tekenen werd uitgewerkt door Erika en Vicky. Ik maakte al een testversie waar Lara zo dol op is dat ze hem amper wou uit doen om een rondje in de wasmachine te draaien. Een tweede versie was dus broodnodig. Ik liet Lara alweer los op mijn stoffenkast en ze koos er dit gekoesterde lapje uit.

Ik zette de schaar er onmiddellijk in. Iets te onmiddellijk eigenlijk, want ik vergat de nodige naadwaarde te voorzien. De paniek sloeg lichtelijk toe… Voor een niet rekbaar stofje schrijft de tutorial immers voor om toch 2,5cm naadwaarde te nemen. Gelukkig had ik voor het verlengen van de top tot een jurkje wel het onderste deel van mijn Cosmo dress patroon gebruikt, waardoor die in een mooie A-lijn uitloopt. Ik stikte de zijnaden met 0.5cm naadwaarde om zo weinig mogelijk stof weg te nemen. Een tussentijdse pasbeurt toonde gelukkig dat het jurkje zeker niet te smal was voor Lara. OEF!

We namen de foto’s op een iets te winderige dag. Niet zo ideaal, met dat gerimpelde deel dat graag opwaait!
En raad eens… Na het nemen van de foto’s, wou little miss Lara haar nieuwe jurk niet meer uitdoen. Missie geslaagd!

Tutorial: Valerie Top
Stof: Birdsong Jade Pavilion – Sew Over it

Jullie hadden trouwens nog een winnaar tegoed! Proficiat Delphine, jij krijgt het patroontje van de Double Zip Pouch opgestuurd!

Follow


A while ago I spotted this fabric on Instagram. I simply had to buy this one! I hopped over to the Sew Over it webshop as soon as the fabric was in stock and bought 2 yards of this lovely fabric. A while ago I tested the Valerie Top tutorial that Erika and Vicky made. Lara loved her Valerie dress so much she barely wanted to take it off when it really needed a wash. A second Valerie dress was an obvious next step. She chose this beautiful fabric and I made a second dress. I used the back pattern piece of the Cosmo Dress to shape the bottom part of the dress in an A-line skirt. I really like it that way! And Lara? Well… she did not want to take this dress off either… 

10 thoughts on “Floral Valerie dress + winnaar Give Away Double Zip Pouch

  1. Hoewel ik een eerste klas bloemenhater ben – ja, echt, ik heb niets met bloemen – vind ik dit een prachtig stofje! Gelukkig heb jij zo’n smalle dochter vrouw, stel je voor dat dit te klein zou geweest zijn 🙂

  2. Oooh zo leuk om te lezen! Ik heb al direct een idee voor mijn eerste versie!

    Heel mooi jurkje trouwens, ik vraag me stiekem af hoe groot lara haar kleerkast is 😉

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: