Close

Feliz Blogtour – Straightgrain : Feliz²

For English, scroll down


Als ik al een bucket list heb voor verwezenlijkingen in mijn leventje, dan stond daar ergens bovenaan genoteerd dat ik graag eens zou patroontesten voor Straightgrain. Toen ik een mailtje kreeg van An met de vraag of ik wou meedoen aan de Feliz blogtour, sprong ik zo ongeveer een gat in de lucht, gevolgd door een vreugdedansje. Ik, als petieterig bloggertje… Ik had het patroon reeds gekocht en was dus snel vertrokken. Ik maakte op ons naaicafé een eerste ‘test’-Feliz. Die zag u hier al. Voor Feliz nummer 2 snuisterden Lara en ik alweer door de bodemloze put aka mijn stoffenkast. (Really, ik vind daar vaak schatten in terug waarvan ik het bestaan niet meer afwist) Deze kocht ik nog niet zo heel lang geleden en sprong onmiddellijk in Lara’s vizier. Die moest het zijn! Ik kon me daar wel in vinden, romantische patronen vragen nu eenmaal om een romantisch stofje. Dat niet iedereen onverdeeld fan zal zijn van deze stof, daar ben ik me bewust van, ’t Is erop of erover! Maar de dames ten huize Flaflinko zijn niet vies van een specialleke. En zo zette ik de schaar in dit pareltje!

Ik koos (in samenspraak met Lara) voor de brede ruchemouwen en de rimpelrokversie. Plain and simple, meer heeft die Feliz eigenlijk niet nodig! We trokken richting bos om daar wat foto’s te trekken van het resultaat. Helaas was Lara helemaal niet in de meewerkende stemming. 200 foto’s waarvan slechts deze de selectie haalden. I kid you not!

Omdat ik ‘m niet moest omzomen was deze echt wel snel klaar. Ik besloot de lengte zonder zoom aan te houden, zodat hij ook nog voor volgende zomer kan dienen. De ruchemouwen maken hiervan immers een echte zomerse jurk en Lara heeft nog wel wat groeimarge in het bovenstukje.

Maar hier bleef het dus niet bij. Na een vorig projectje zat mijn zwarte overlockgaren nog op mijn overlock. Lui als ik ben dacht ik ‘Laat ik eens kijken waar ik dat hier nog voor kan gebruiken’. Ik diepte een viscose-achtige stof op uit mijn kast, die ik ooit, heel lang geleden bij Liesellove kocht. Ik vond die stof zo mooi, maar door de ‘feel’ van de stof, durfde ik het verwerken ervan niet echt aan. Enfin… ik besloot me over mijn stofjesangst heen te zetten en ging ervoor. Erger dan die ajour kon het alvast niet zijn (waar zat ik met mijn gedachten?!).

Met microtexnaald, 1000 speldjes en boventransportvoet, viel die bevalling nogal mee. Het inzetten van de rits vormde een grotere uitdaging. Net als die kleine ruchemouwen. Het stofje dat ik koos is namelijk NIET strijkbaar. De huidige afwerking van de ruchemouwen stoort me dus. Vermits de 2 lagen nogal een eigen leven leiden. Daar had ik ook beter met een rolzoom gewerkt, zoals ik deed bij de zoom van de rok. Lesje geleerd!

Feliz is te verkrijgen als PDF en papieren patroon, zowel in het Engels als in het Nederlands.
Duidelijke instructies en tal van opties zijn zoals gewoonlijk van de partij. Het patroon is verkrijgbaar in maat 3 maand tot 12 jaar. Jippie! Een Feliz voor nichtje Lucie staat alvast op de planning!

Lily & Woody | Kaatjenaaisels | Yerasi | Flaflinko | Blanche | Liesellove | Bel’etoile | Petrol & Mint

Made By Sara | A Naais ID | sewpony | 128 | Sweeter Than Cupcakes | Noortjeprullemie

Thread Riding Hood | Clara stickar | Christinaa | Love You Sew | My Petite Sophie | With Love By Eva

Follow


For my second Feliz, (you can check my first one here) Lara and I explored my fabric stash. This beautiful chambray fabric with an embroidered selvedge immediately drew Lara’s attention. I can’t blame her, this fabric is gorgeous and a romantic dress pattern like Feliz requires a romantic fabric. Nevertheless, it was a bold choice. It was all or nothing, you either love it, or you hate it. But Lara and I obviously belong in the first category!

Because of the border I didn’t have to seam the bottom of the dress. It made the entire dress a pretty quick sew. As this is a summer dress, I decided to maintain the length of the pattern piece that included seam allowance. This way the dress will absolutely be perfect for next year!

Since these Feliz dresses are fairly quick sews, I made another one. This time I picked a viscose-like fabric from my stash. I bought it years ago at Liesellove (she had a fabric webshop back then). The ruche sleeves aren’t really compatible with my fabric choice. Next time I’ll use a rolled hem on the sleeves like I did on the bottom of the skirt.

I’m so excited about how these dresses turned out! I simply love Feliz! Thanks An, for this wonderful pattern!

The Feliz pattern is available here in electronic and paper form both in Dutch and English.

20 thoughts on “Feliz Blogtour – Straightgrain : Feliz²

    1. Zelf zie ik de bruine iets liever, maar dat komt mede doordat de blauwe nog iets te lang is naar mijn zin 😂 #perfectvoorvolgendezomer

        1. Ik sta behoorlijk hard te springen, daar speelt ‘te druk’ eerder een rol. Na mijn ventje zijn auto-ongeval en de laatste vakantieperikelen.

    1. Normaal kijk ik daar niet zo nauw naar, maar ik dacht ‘laat ik het mezelf nu eens gemakkelijk maken’ 😉 #teamlui en al 😉

    1. Dank je! Rolzomen is niet zo moeilijk. Eerst gewoon op een restje uitvissen hoe je je overlock best instelt in combinatie met je stof 👌

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: