Close

Alle goeie dingen bestaan uit 3: de zomerzwanen part 1

For English scroll down

In naailand zijn de zomerzwanen geen onbekende. Ontwerpster Petra van De Melkbrigade bracht in samenwerking met Bambiblauw dit pareltje uit. Ik kan niet meer exact zeggen hoeveel meter ik er in totaal van kocht, maar ik vermoed toch een meter of 5 katoen en 2 meter tricot. ’t Is dat u er bij deze dus een idee van heeft hoe ver mijn adoratie voor deze stof gaat. Ik maakte er voor elk kind al een kledingstuk mee en deze zal u hier vanaf vandaag een voor een te zien krijgen.

After the Summerswans-fabric was released by designer “De Melkbrigade” and Bambiblauw in 2015, they really were a hit. Everyone wanted to buy it. I did buy quite a few meters of them myself. I was am totally in love with this fabric. I used it to make something for each one of my 3 kids. Starting today I’ll show them to you!

Ik begin met het kledingstuk van Noah. Noah deed vorig jaar zijn eerste communie. Al maanden had ik het plan opgevat om zijn outfit zelf te maken. Ik veranderde -tig keren van idee wat betreft de stofkeuze, om uiteindelijk in mijn stoffenvoorraad de Zomerzwanen tegen te komen. Dit stofje lag al wat wel een eeuwigheid leek in de kast. Angst om de schaar erin te zetten was een van de redenen. Het moest zich lenen voor het perfécte project. En dus nam ik het mee naar een naaidate met Marieke, Sofie en Sarah. Deze laatste is een KEI in het maken van hemdjes met doorlopende print. Dat was dan ook een vereiste bij deze stof vond ik. De zwanen moesten perfect uitkomen.

Let’s start with the button up shirt I made for Noah. I was afraid to use the summerswans-fabric at first, wanting to save it for the perfect project. On a sewing date with a few friends I finally found the courage to use it. I wanted to make sure that the print of the fabric wasn’t interrupted on the front of the bodice and one of my friends at the date had some great tips to guide me through it!

Het verliep niet van een leien dakje, dat kan ik je wel vertellen. De stof stretcht een heel klein beetje mee, wat die doorlopende print niet zo gemakkelijk maakte. Telkens opnieuw strijken, meten, spelden,… En uiteindelijk… (ahum) PERFECTIE!

Well I have to admit that this project was no picnic. The slightly stretching fabric made it difficult to get the print right. But after a lot of ironing, measuring and using a lot of pins I got it the way I wanted it! Perfection!

Zie de doorlopende print!
Watch that print!

De volledige communie-outfit bestaat uit hemd Theo en broek Cisse, beide patronen van Zonen09. Ik maakte de Theo in een heel basic versie, de print vraagt immers om eenvoud. Op vraag van Noah werkte ik met kamsnaps. Die krijgt hij makkelijk zelf open en dicht.

Het broekje is een basic korte Cisse, met valse gulp. Last minute (de dag voor de communie) maakte ik alsnog een lange versie, omdat ze redelijk wisselvallig weer voorspelden. Maar die lange Cisse kon ik in de kast laten hangen. Het weer was top!

The pattern I used to make the shirt is Theo by Zonen09. I used Kamsnaps as buttons, because Noah specifically asked for them, since they make it much easier for him to open and close the shirt.

For the pants I used Cisse by Zonen09. A basic version without a zipper. 

De communie van Noah is ondertussen al een hele tijd geleden, maar het hemdje komt hier nog vaak uit de kast. Noah draagt het heel graag en het past gewoon bij alle gelegenheden.

I made the shirt in the spring of 2016, but it is still one of Noah’s favorite shirts.

De foto’s zijn van de hand van Emilie Bonjé. Zij is een van de weinigen die erin slaagt mijn kinderen op beeld te krijgen zoals ze zijn.

The pictures were taken by Emilie Bonjé. I love the way she can photograph my kids like they are. 

In de solden kocht ik nog een laatste keer een lapje zomerzwanen. Bij het schrijven van dit bericht moest ik echter vaststellen dat ze volledig uitverkocht zijn bij Bambiblauw. Ik zal mijn laatste lapjes koesteren.

Last month I bought another piece of the Summerswans-fabric on sale. Unfortunately they are sold out now! But last month, Petra, designer of “De Melkbrigade” decided to continue designing fabrics. I already started to save some money. 

Enneuh, goed nieuws voor de fans van de Melkbrigade-ontwerpen. Ontwerpster Petra besloot om verder te gaan met het ontwerpen van stoffen. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen! Ik begin alvast te sparen, jullie ook?

15 thoughts on “Alle goeie dingen bestaan uit 3: de zomerzwanen part 1

  1. Maar zo schoon, echt ❤️ ik maar mezelf bij de gelukkigen prijzen dus want hier ligt ook nog een lap in de kast. Daar wil ik binnenkort een jurkje van maken voor mijn kleine pruts. En doorlopende print daar lig ik meestal niet wakker van, al wil ik het bij deze ook graag proberen. Ik krijg nu al stress…

    1. Bij een hemdje wou ik dit graag proberen, zeker in het voorpand voor de communie. Het is wat extra gezweet, maar ik was wel extra tevreden als het af was. Het is het dus wel waard!

  2. Oh wat is deze mooi geworden 🙂
    Ik knipte vorige week net in deze stof om er een jurk van te maken. De stof is nu op wat best jammer is maar ah deze zomer zal Axelle er wel veel geniet van hebben 😉

  3. Wauw, je zoon staat er prachtig mee! Ben al benieuwd naar de volgende twee 🙂 Hier dit jaar ook een communicant, en die krijgt uiteraard ook een Theo 🙂 D

  4. Wauw, ik twijfelde nog of ik het stofje voor mijn zoontje zou gebruiken, maar nu ben ik verkocht. Als deze foto’s hem niet overtuigen, dan blijft het een njiet vrees ik 🙂

    1. Het blijft hier een toppertje, maar het is idd niet onmiddellijk stoerejongensmateriaal. Noah is gelukkig niet zo kieskeurig 😀

Bedankt voor je bezoekje! Thank you for your visit!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: